UN GEGANT DEL RENAIXEMENT

Si visites Itàlia i t’agrada el món de l’art, no et pots perdre veure la impressionant escultura d’El Colós dels Apenins de Giambologna, l’escultor flamenc del Renaixement (s.XVI).

El Colós dels Apenins és una estàtua situada molt a prop de Florència, concretament als jardins del parc de la Villa de Pratolino, al nord d’Itàlia.

És una figura d’uns 10 metres i mig d’alçada aproximadament que sembla una imatge natural ja que està integrada amb el paisatge.

A primera vista, podem veure una estàtua d’un home, però si ens estem una estona més observant-la, veiem que es tracta de meitat muntanya i meitat home, en què aquest, amb la mà esquerra, agafa el cap d’un monstre que treu aigua per la boca.

Algunes parts de l’estàtua estan molt treballades com ara la barba o bé els cabells de l’home, ja que estan fetes d’una barreja  de ciment i lava. Totes les altres parts de l’obra d’art estan fetes de pedra.

Si donem la volta a la figura, pel darrere, podem entrar i visitar les tres habitacions que hi ha dins, una a cada planta.  

Així que si vas per Itàlia, no vagis només a veure la famosa Torre de Pisa i el gran David de Miquel Àngel i acosta’t fins a la Villa de Pratolino a fotografiar-te amb el gegant del Renaixement.

Resultat d'imatges de coloso de los apeninos por dentro