Saló del Manga

Què és el Saló del Manga?

El Saló del Manga és un esdeveniment que es fa cada any, va començar l’any 1994, i aquest any en farà 25. El Saló del Manga es fa a finals d’octubre o a principis de novembre a la plaça Espanya de la Fira de Montjuïc.

Són còmics o sèries japonesos que s’anomenen manga o anime.

Hi ha dues diferències fonamentals entre el manga i el còmic de tota la vida: el manga es llegeix de dreta a esquerra i a més a més les vinyetes són en blanc i negre (tret de la primera o última pàgina, que són en color)

Què ens podem trobar si anem al Saló del Manga?

Hi ha dibuixants i comerciants que lloguen un estant per poder posar la seva botiga, es troben repartits per diferents hangars, cada hangar té una utilitat:

1-A la Plaça Univers hi ha un escenari per fer concursos o balls, també hi ha bancs amb taules perquè observis l’escenari mentre estàs menjant, hi ha uns restaurants preparats per les persones que han organitzat el Saló del Manga.

2-A la P1 hi ha les exposicions d’anime o manga més exitosos d’aquest any, també hi ha exposicions de sèries antigues com ara: Mazinger Z, Dragon Ball Z i més. També hi ha una petita zona per ballar.

Finalment hi ha uns quants restaurants japonesos per les persones a qui els agrada tastar aquest tipus de menjar. 

3-La P2 té dues plantes, a la planta baixa hi ha manga per nens o nenes, també hi ha una zona de Nintendo presentant jocs o consoles noves que sortiran per l’any que ve.

A la planta 1 hi ha autors de diferents mangas famosos per firmar llibres; a part d’autors també hi ha YouTubers.

En aquesta planta t’ensenyen sobre la cultura japonesa i t’expliquen sobre l’experiència de persones que han anat al Japó.

4-A la P4 hi ha diferents tallers com ara aprendre a dibuixar manga, com es realitza l’anime, ajudar-te amb els cosplay

La P4 conté softcombat, que és una disciplina esportiva en la qual dos o més combatents s’enfronten entre si utilitzant armes embuatades que simulen armes blanques de diferents èpoques. L’objectiu de cada combatent és infligir als seus oponents un nombre d’impactes suficients per eliminar-los del combat.

 

5-A la P5 es fa la celebració dels 25 anys del Saló del Manga amb un festival i amb una gran exposició.

 

Entrades: https://www.manga-barcelona.com/es/entradas.cfm