Austràlia, incendis molt greus!

10 de gener

Aquesta temporada Austràlia ha sofert molts incendis, on s’han cremat a prop de 10 milions d’hectàrees i es considera un ‘mega incendi’, que de moment ha deixat més de 24 morts i desenes de desapareguts, també amb més de 4.000 habitatges destruïts.
Aquests incendis han sigut creats per una gran sequera a causa d’un fenomen de l’oceà Índic anomenat dipol de l’oceà Índic i també de forts vents, no com molta gent pensa que ha sigut per culpa de l’home, però encara que Austràlia sigui un país molt ben desenvolupat, de vegades, amb incendis tan immensos, no pots fer més que apartar-te i esperar que es calmi una mica. Ni els Estats Units ni qualsevol potència mundial podria fer res amb aquests incendis.
També han mort milions d’animals (mamífers, rèptils i aus), uns 1000 milions aproximadament pel que diuen els informes, que han intentat fugir del foc i no han pogut, entre ells es poden trobar molts coales, cangurs i moltes espècies originàries i úniques d’Austràlia.
També hi ha dues grans novetats amb aquest tema, una és que començarà a ploure, tot i que experts diuen que no extingirà els focs. I l’altra és que els fums comencen a arribar a Argentina i més països de Llatinoamèrica, diuen que no serà perjudicial per la salut però sí que afectarà el clima de la zona.

28 de gener

Després d’unes quantes setmanes, els focs ja han desaparegut pràcticament i flors comencen a sortir.