Les escombraries espacials

Actualment hi ha uns 6.000 satèl·lits en òrbita al voltant nostre. Ens aporten molts beneficis tecnològicament, però poden perjudicar la higiene de l’espai. A mesura que passa el temps, a els satèl·lits se’ls hi acaba la bateria i queden orbitant al voltant del terra descontroladament com a escombraries espacials amb una gran velocitat a causa de la força magnètica del terra.

Això té com a conseqüències el risc que les escombraries espacials destrossin altres satèl·lits en funció, això causarà una pèrdua de diners del satèl·lit i la multiplicació de les escombraries espacials. Una altra conseqüència seria el risc que les escombraries espacials caiguin a la superfície, cosa que és poc probable perquè es desintegren a l’atmosfera, però si té una mida grossa podria no desintegrar-se del tot i que un tros caigués a la superfície.

Per tot això, últimament s’estava buscant alguna solució, i finalment van crear robots que netegen les escombraries. Cada robot neteja a la seva manera: un amb una xarxa, un altre empenyent-lo cap a l’atmosfera perquè es desintegri, un altre recollint les escombraries en un dipòsit…

Gràcies a aquests robots les escombraries han disminuït significativament. A tu que et semblen aquests robots?