COM FER PANELLETS

COM FER PANELLETS

Ingredients:

 

  • 500 g d’ametlla marcona crua molta
  • 350 g d’ametlla trencada
  • 1 patata kennebec petita
  • 350 g de sucre
  • 1 llimona
  • 3 ous
  • 350 g de pinyons

 

Preparació:

Bullim la patata amb pell i després la pelem i l’aixafem amb una forquilla. Seguidament la posem en un bol amb un rovell d’ou, sucre i ho barregem.

Dividim l’ametlla marcona molta en tres parts i l’afegim al bol amb la barreja de la patata. Quan estigui ben barrejat, hi afegim la segona part d’ametlla i, al cap d’una estona, la tercera part amb la ratlladura d’una llimona (evitant rascar la part blanca, que és amarga). Ho barregem tot fins que estigui uniforme i ho pastem al tallador o al marbre.

De la barreja, en fem una bola i la posem en un bol. La tapem amb un drap de cotó i deixem que reposi durant tot un dia a temperatura ambient. Un cop passades 24 hores, ho dividim en dues parts i en fem dues barres. D’una barra, en farem boletes i de l’altra, bastonets.

Seguidament, batem 2 ous i en fem dues particions que posem en dos plats fondos: en un hi posem l’ametlla i en l’altre, els pinyons. Ho remenem tot bé. Arrebossem les boletes amb pinyons i els bastonets, amb ametlles; ens haurem d’ajudar amb les mans per anar clavant les ametlles i sobretot els pinyons.

I finalment, els posem a coure al forn amb paper sulfurat, 10 minuts a 200 graus.

 

Bon profit i feliç castanyada.