CADA COP MÉS I MILLOR

La PlayStation és una videoconsola de videojocs dissenyada pel japonès Ken Kutaragi i el seu equip, més conegut com a “el padre de la PS”, de la companyia Sony Computer Entertainment l’any 1994 a Japó.

Si ens entretenim una mica i mirem estadístiques de l’evolució d’aquesta videoconsola, podem veure que la companyia Sony acostuma a treure un aparell nou o millorat cada tres o quatre anys:

Per primer cop en aquesta marca, al 1994, va sortir la primera PS 1, que encara que era molt senzilla, amb una resolució de 256×224 píxels i 2 Mb de memòria, va tenir més de 100 milions de ventes arreu del món.

Resultat d'imatges de PS1

L’any 2000, la companyia va tornar a impressionar el públic treient al mercat la PS 2, amb 480 píxels i on s’hi podien veure pel·lícules. Adquirida amb un total de 155 milions de compradors que és la més venuda de la història.

Resultat d'imatges de PS2

 

Al 2004 van pensar que canviar el mode de joc seria impressionant  i van fer una videoconsola que va revolucionar el mercat ja que va ser portable, va rebre el nom de PSP (Play Station Portable), tenia reproductor de discs òptics, pantalla de 4,3 polzades amb 480×272 píxels. Permetia escoltar música mentre jugaves; també portava micro, càmera i podies accedir a internet. Se’n van fer 82 milions de còpies.

Resultat d'imatges de PSp

L’any següent, Sony va tornar als seus orígens i va treure la PS 3 però amb alguns errors, van tardar dos anys a solucionar els problemes fins que van sortir dos models diferents d’aquesta videoconsola que disposava de wifi, cable HDMI i 60 GB de memòria. Finalment se’n van vendre fins a 86 milions d’unitats.

Resultat d'imatges de PS3

Al 2012, la companyia es va tornar a centrar en l’aparell portàtil i va treure la PS VITA, com a novetat, podies connectar la videoconsola a xarxes mòbils i internet. També es caracteritzava per la seva pantalla tàctil, la càmera frontal i el seu ús a distància amb la PS 3 o PS 4 a través de wifi. Va arribar fins als 166 milions de vendes.

Resultat d'imatges de ps vita

Finalment, al 2014 va sortir la videoconsola més esperada al llarg del temps, la PS 4, va tenir un preu molt accessible ja que valia 400 dòlars; tenia un disc dur de 500 GB o 1 TB, una unitat óptica Blu-Ray i DvD. Va ser tot un èxit ja que va tenir més de 90 milions d’unitats venudes i en van sortir tres models: la PS 4, la PS 4 SLIM i la PS 4 PRO.

Resultat d'imatges de ps4