Participació en les 24h d’Innovació de Barcelona (24h BCN)

Un dispensador de sabó quirúrgic per a hospitals ha guanyat el primer premi del Concurs 24h d’Innovació de Barcelona, que ha agrupat a 200 estudiants de Formació Professional d’arreu de Catalunya, a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat. Els alumnes Xavier Muñoz i Pau Vidal que cursen el CFGS d’Automatització i Robòtica Industrial han representat l’Institut Lacetània en aquest esdeveniment.

Aquest esdeveniment, que es proposa trobar “solucions reals per a problemes reals”, ha estat organitzat per la Fundació Dualiza de Bankia que promou la Formació Dual, i ha estat finançat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Ha concentrat el millor talent que hi ha als centres de Formació Professional de tota Catalunya els dies 18 i 19 de desembre. Durant 24 hores seguides i dividits en 24 equips, s’han reunit a Barcelona per donar resposta a 24 reptes reals proposats per les empreses, i han acabat presentant la idea treballada. Han comptat amb la xarxa de fabricació digital més gran de la ciutat de Barcelona, els ateneus de fabricació, dotats de la millor tecnologia per poder convertir en prototip les idees que han sorgit durant les 24h.

El projecte guanyador va ser una proposta de l’Hospital Clínic de Barcelona i consisteix en un dispensador de sabó quirúrgic que permet recollir en diferents recipients diversos sabons, a més és resistent a l’aigua i es pot accionar amb el colze quan el personal mèdic no es pot embrutar les mans.

Trobareu tota la informació al web de l’esdeveniment: www.24hbcn.com.