Olimpíades Tòquio 2020

 

 

Olimpíades Tòquio 2020

 

Els Jocs Olímpics d’estiu de 2020, oficialment Jocs de la 32 Olimpíada, serà un esdeveniment esportiu que se celebrarà entre els dies 24 de juliol i 9 d’agost de 2020, a la ciutat de Tòquio (Japó), sota l’organització del Comitè Olímpic Internacional (Coi). 

Aquesta és la segona vegada que la ciutat nipona acull els Jocs, després dels Jocs Olímpics d’estiu de 1964, i la quarta en realitzar-se al Japó després dels Jocs Olímpics d’hivern de 1972 (Sapporo) i els Jocs Olímpics d’hivern de 1998 (Nagano).

 

 

Japó llançarà models Gundam a l’espai per als Jocs Olímpics 2020

Mobile Suit Gundam és possiblement un dels animes de metxes més importants de la història. La sèrie es va llançar el 1979 i va explicar la història en versió futurista d’unes colònies espacials i les guerres intergalàctiques existents. Per guanyar aquestes guerres, una població desesperada recorre a robots gegants tripulats per adolescents, aquests robots són coneguts com a Gundam. Aquest any, el Japó enviarà alguns models reals de Gundam a l’espai perquè puguin animar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. L’Agència d’Exploració Aeroespacial del Japó (JAXA) s’ha associat amb el departament d’Enginyeria Aeroespacial de la universitat de Tòquio per utilitzar Mobile Suits. Per a això, han d’enviar a l’òrbita de la Terra els models originals de Gundam i Zaku de Char de la sèrie Mobile Suit Gundam. És una idea genial que probablement entusiasmarà els fans de la franquícia.

 

 

 

 

3 coses que has de saber sobre els jocs olímpics de Tòquio 2020

1 Robot Village

A prop de barri d’Odaiba es construirà la Vila Olímpica que estarà plena de robots que facilitaran l’estada dels competidors: ajudant amb adreces, transport, informació turística, traduccions i altres tasques. Es té previst que també turistes i locals es beneficiïn d’aquesta tecnologia.

2 Pluja de meteorits artificials 

Els focs artificials són elements característics de la cerimònia d’obertura i clausura; per als japonesos sembla que això és molt passat de moda, així que per a delit de tots planegen crear una pluja artificial de meteorits. La companyia japonesa ALE és la responsable d’aquest projecte.

3 Transmissió en 8K

Gaudir dels Jocs Olímpics a 4 K va ser sorprenent, però per al 2020 la companyia ​​NHK pretén transmetre la justa esportiva en una resolució 16 vegades millor que les pantalles HD d’avui dia.