LLOCS SORPRENENTS PER VISITAR AL JAPÓ

Japó és un país que ho té tot i més: santuaris sintoistes, magnífics temples budistes, antigues rutes de comerç, espectaculars jardins dissenyats al mil·límetre, eclèctiques cafeteries de mascotes, estils artístics diversos, icones culturals que s’han mantingut al llarg del temps i un munt de delícies gastronòmiques.

Com que és difícil triar on vols anar, aquí deixo cinc llocs que pots visitar quan vagis al Japó:

Osaka

Dotonbori i la galeria Shinsaibashi són dues de les principals zones comercials de sud d’Osaka. En aquesta àrea, el menjar de carrer és molt bo i hi ha un munt de coses divertides a fer, moltes d’elles imprescindibles si visites Osaka. No et deixis d’anar a veure el cartell lumínic de Glico que està a la vora del pont. És un dels llocs més coneguts i tot un símbol de l’àrea de Dotonbori.

Un altre lloc que no et pots perdre a Osaka és Tenno-ji, que pren el seu nom popular del temple Shitennō-ji (que es tradueix com el “temple dels Quatre Reis Celestials”). A més d’aquesta popular atracció, a l’àrea també es troba el gratacel Abeno Harukas, de 300 metres d’altura.


Hiroshima

Per desgràcia la ciutat d’Hiroshima és coneguda arreu del món per ser la primera víctima dels horribles bombardeigs atòmics. I com es podria esperar, el principal lloc d’interès de la ciutat és precisament el monument dedicat a aquest terrible fet, que no és altre que el Memorial de la Pau d’Hiroshima.

Tot i el llegat catastròfic d’Hiroshima, aquesta zona també una altra atracció increïble: el santuari Itsukushima, un dels millors llocs del Japó, situat a l’illa de Miyajima. Un dels elements que més embelleix a aquest lloc sagrat és la seva torii gegant de color vermell viu situat en l’aigua i el qual és la que s’està mostra’n a la foto d’avall. L’estructura sembla surar quan la marea comença a pujar.

Shirakawago

Shirakawago és un petit poble situat en una de les moltes valls de la Prefectura de Gifu. El lloc és conegut per les seves increïbles construccions artesanals, conegudes com a gassho-zukuri, un tipus de residència especialment dissenyada per suportar les pesades nevades que pateix la zona de Shirakawago en els mesos d’hivern. Si vols donar una ullada al que solia ser la vida tradicional al Japó, hi ha pocs llocs millors que Shirakawago.

Mont Fuji

En els últims anys el volcà actiu més gran del Japó ha atret gent de tot arreu del món que volia arribar al seu cim. La temporada d’ascensos a la Muntanya Fuji comença oficialment a l’estiu, concretament a principis de juliol, i acaba a mitjans de setembre, un període estacional breu en què penes cau neu a la muntanya i en què el temps sol ser bastant suau.

Dit això, sento l’obligació moral d’advertir: malgrat la seva bellesa, la Muntanya Fuji és tot un desafiament.

Parc de Hitsujiyama

Japó és conegut pels seus cirerers en flor, així que una de les coses imprescindibles que has de fer al país és visitar-lo en l’època de la floració. T’has fixat en les flors de la foto? Són les belles shibazakura, també anomenades “gespa de flors”, que podràs veure si visites el Parc de Hitsujiyama.