La veritat fa mal!

“La verdad duele” és una pel·lícula dramàtica/científica que tracta sobre el descobriment de l’ETC (encefalopatía traumàtica crònica) en jugadors de rugbi.

La pel·lícula està basada en fets reals, i comença amb la mort de Mike Webster, un jugador molt importat del rugbi en la seva època. A partir d’això, el doctor Bennet Omalu, un home amb molts títols universitaris especialitzat en neuropatologia forense, comença una investigació, encara que Mike Webster havia sofert demència i depressió en els seus últims anys, el seu cervell semblava molt normal. A causa d’això ell va fer una sèrie de proves en el teixit del seu cervell, i va descobrir els danys crònics i fatals que poden arribar a desenvolupar els jugadors de la NFL (Lliga de Futbol Americana). El doctor Omalu segueix la investigació amb Cyril Wecht (consultor forense) i el doctor Julian Bailes (ex metge d’un equip de la NFL), descobrint que aquesta malaltia neurodegenerativa és causada per culpa de commocions cerebrals, creades per forts cops al cap. La història segueix amb el doctor Omalu, intentant fer pública aquesta informació als mitjansa i que la gent de la NFL ho admetrin, cosa que no fan al principi però ho acaben admetent al final per culpa de més morts semblants de jugadors de la NFL, ensenyant els canvis que són necessaris per protegir els jugadors ara, i en el futur.

 

La pel·lícula, des del meu punt de vista, ha sigut molt ben feta, perquè es desenvolupa de manera molt fidel a com va passar en la realitat, i totes les seves causes, amb una molt bona interpretació de tots els actors.