ERASMUS+ MICA project. Stuttgart Workshops

MICA (Mechanical Industrial Collaborative Assignments) projecte Erasmus + KA2 en la formació professional per a desenvolupar i implementar tallers tècnics relacionats amb CNC, automatització, muntatge, soldadura i sistemes de fabricació flexibles. Aquests tallers per a estudiants internacionals, duren 2 setmanes, és realitzaran d’acord amb les necessitats actuals de les empreses industrials. El principal objectiu de MICA és permetre la transferència de coneixement i la cooperació entre els Instituts de FP i les empreses d’arreu d’Europa.

DSC_0016_11

El know-how i el treball pràctic per a trobar solucions flexibles, és el futur en oficis industrials.Empreses d’arreu d’Europa tenen les mateixes necessitats en relació amb les noves habilitats dels treballadors.

Els països participants són Portugal, Alemanya, República Checa, Finlandia i Polònia, a part de l’Institut Lacetània de Manresa i el CFP del Bages. Del 2 al 12 de maig es realitzen els tallers tècnics a la ciutat alemanya de Stuttgart a l’Institut MES, on hi prenen part dos estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de’Automatizació i Robòtica Industrial, Aleix Rivera i Guillermo Sánchez, 3 professors de l’Institut Lacetània i un membre del CFP del Bages.

El projecte finalitzarà el mes de juny del 2018, quedant per realitzar encara dos tallers tècnics a Portugal i República Checa, i un míting final a Finlàndia a la ciutat de Tampere.

Per més informació mica.electroaula.cat i algunes fotos a google photos.