D’on ve l’estesa moda de les ungles ?

Repassem des dels seus inicis totes les tendències en manicura que avui en dia són tan conegudes entre les noies. Igual que la moda, la manicura ha passat per diferents etapes amb els seus respectius estils.
La paraula manicura ve de la combinació en llatí de les paraules “manus” (mà) i “cura”. És a dir la cura de les nostres mans. Fa 3.000 anys el poble egipci ens va deixar alguns dels millors consells de bellesa, no podem deixar de destacar a Cleopatra, que aplicava henna en les seves ungles per donar-los color o com els xinesos cobrien les seves ungles en tons brillants demostrant que no pertanyien a la classe treballadora.
Al segle XVII a l’Extrem Orient portaven les ungles llargues que era sinònim de poder i de riquesa. Els colors preferits eren l’or, plata i vermell brillant. Fins i tot feien servir una mena de fèrula d’or per protegir-les i destacar la longitud.
Al segle XIX s’imposaven les ungles punxegudes en forma d’òval i amb punta molt fina. Les dones banyaven les seves ungles en olis aromàtics i se les esmaltaven en tons molt clars i naturals. El 1830 el Doctor SITS va ser el primer en utilitzar una llima de l’arbre de taronges en les ungles dels seus pacients. Anys després el seu net va crear un sistema sencer de cures per a les ungles que va començar a comercialitzar als Estats Units revolucionant el mercat.
Al Segle XX per fi van arribar els esmalts d’ungles! Els colors vius i brillants eren per a les classes populars, mentre que els colors perlats i clars es reservaven per a la classe més benestant. Va ser Coco Chanel qui va introduir les ungles curtes i acolorides en tons forts per les classes socials benestants. De 1930 a 1940 es va descobrir el dissolvent, les ungles postisses i els enfortidors d’ungles.
Van començar a sorgir els primers experts i a impartir xerrades sobre les noves tècniques. Durant els anys cinquanta arrasa el color vermell. Durant els seixanta es comencen a posar de moda colors com el blau, verd, per donar alegria al moviment hippy. En els setanta tornen a canviar les tornes, la moda era portar manicura francesa al llarg d’ungles que més t’agradés. A poc a poc la moda es va adaptant a les necessitats de la dona treballadora. En els noranta arriben els colors neons i el negoci dels esmalts segueix creixent a una velocitat extrema. En els últims anys hem vist de tot: nail art, esmaltat permanent, tot tipus de formes i per descomptat infinitat de colors.
Les claus del 2018? L’expressió i l’atreviment. Les ungles de gel i les de porcellana han tingut un inesperat èxit en els últims anys. Les primeres, més fàcils de col·locar requereixen un polit extra per quedar naturals, mentre que les segones, de fibra de vidre deixen un aspecte més natural.