Animals que semblen trets d’un altre món

Els humans estem en gairebé tots els llocs de la Terra, però encara hi ha molts llocs, animals i misteris per descobrir i resoldre. 

Avui en dia, molts éssers conviuen diàriament amb nosaltres i encara no tothom en té coneixement. Per això avui us portem els animals més estranys del planeta (coneguts pels humans).

 

Cavallet de mar foliaci:

Aquest peculiar cavallet de mar té un cos amb unes formes específiques que li permeten camuflar-se amb el seu entorn per evitar ser vistos pels seus depredadors. En comparació amb els altres, aquest tipus de cavallet de mar pot arribar a 30cm, mentre que els altres poden arribar a ser tan petits que només arriben als 18mm. El mascle d’aquest cavallet de mar porta als seus fills a la cua i es poden trobar a les costes sud i oest d’Austràlia.

 

Arna caniche:

Aquest tipus d’arna va ser descoberta a Venezuela el 2009 i encara no se sap del tot de quina família prové. El seu pelatge recorda a un caniche i fins i tot les seves ales estan cobertes del mateix pel. 

 

Glaucus Atlanticus:

Anomenat també drac blau, aquest animal viu en aigües tropicals i temperades. S’alimenta d’altres animals verinosos dels quals n’extreu el seu verí i l’emmagatzema pel seu pròpi ús. Medeix entre 3 i 4cm i té un sac ple de gas al seu estómac que fa que floti al revés. 

Pop dumbo:

Aquest pop viu al fons dels oceans oberts (a uns 4000 m), essent així el pops que viu més avall. Com que n’hi han molt pocs i viuen a distàncies molt grans, les femelles poden guardar l’esperma després d’aparellar-se i així es poden reproduir. A més a més han de sobreviure a temperatures molt baixes i sense llum solar.

Macropinna Microstoma:

Tot i que com la majoria dels animals mencionats sembla extret d’un altre planeta, aquest ésser és un peix amb el cap transparent. Va ser fotografiat per primer cop el 2004.

Macropinna microstoma. Cerebro al descubierto. | Ciencia Marina y otros asuntos

 

Tenrec ratllat de les terres baixes:

Aquest animaló viu a Madagascar, no fa més de 19 cm i arriba a pesar 275 grams. La seva alimentació principal són les larves i els cucs i sol viure en grups de 15 o més membres. 

Peix ratpenat de llavis vermells:

Aquest insípid peix es troba a les illes de Galapagos i fora de Perú. S’alimenta principalment de peixos petits, invertebrats, llagostins, mol·luscs, crancs i cucs. No és bon nedador i per desplaçar-se utilitza les seves aletes per caminar per la sorra i pot arribar a medir 40 cm de longitud.

 

Formiga panda:

Va ser descoberta per primera vegada el 1938 i avui en dia viu als boscos xilens escleròfils. El seu peculiar aspecte que sembla el d’un ós panda evita que els depredadors se la mengin advertint-los de la seva potent i dolorosa picada. Els mascles tenen ales mentre que les femelles no i poden arribar a medir 8 mm.

Cérvol Tufted:

Aquest cérvol amb les dents tan distingides és digne d’aparèixer en una pel·lícula de vampirs. Els únics que posseeixen quests ullals són els mascles, i aquests els poden arribar a créixer fins a 2.6 cm. Pesen entre 17 i 30 kg i viuen específicament a la China tot i que està en perill d’extinció. 

 

Ectophylla:

Viu a hondures entre el nivell del mar i els 700 m sobre aquest. Al contrari dels seus parents, té el pelatge blanc i les orelles i el nas groc, s’alimenta de fruita i no fa més de 4.7 cm de longitud. Per  sobreviure talla els nervis laterals de les fulles fent que es pleguin en una forma en la que s’hi queden refugiats i hi viuen en colònies de fins a 12 individus formats per un mascle i moltes femelles.

Halitrephes Jelly:

Aquest animal sembla extret d’una pel·lícula de l’espai, però és en realitat una medusa que viu a unes profunditats de entre 1.219 km i 1.524 km en els mars de Mèxic. Encara es desconeix bastant els trets d’aquesta espècie però podem dir que és tot un espectacle de colors vius.

 

Pink Fairy Armadillo:

Aquesta és l’espècie més petita d’armadillo que es coneix. Mesura entre 90 i 115 mm de llarg sense comptar la seva cua i la seva cuirassa òssia és d’un color rosa pàl·lid. Viu al centre d’Argentina en zones seques i planes de sorra amb arbustos i cactus. La seva forma de defensa és enterrar-se en qüestió de segons si se sent amenaçat.  

 

Long-Wattled Umbrellabird:

Aquesta espècie d’ocell és bastant estranya i habita en zones de boscos humits a Colòmbia i a l’Equador. El mascle fa de 40 a 42 cm d’alçada i la femella de 35 a 37 cm.