El gran recapte de l’Institut de Sils

El Gran Recapte d’aliments és el nom que rep una organització que recull aliments a tot Catalunya per donar als que ho necessiten més. En aquest gran recapte hi pot participat tothom. A l’Institut de Sils tenim capses com aquesta a cada aula on els alumnes, de forma altruista, hi van deixant aliments per entregar al gran recapte. A més a més, de ben segur que heu pogut veure que als supermercats també hi ha voluntaris que també fan  aquesta  recollida

1-Per què vau decidir participar-hi? 

Perquè hi ha gent que necessita una petita ajuda, que no tenen prou diners per comprar menjar i l’alimentació és un dret fonamental que ha de tenir tothom. 

2-Per què serveix el Gran Recapte? En què consisteix?

Consisteix en recaptar aliments d’empreses, supermercats, ajuda de voluntaris a l’hora d’organitzar, activitats diverses vinculades a aquest propòsit… Es tracta d’ajudar a les famílies més desfavorides.

3-A on acaben tots els aliments que es recullen?

Aquest aliments es distribueixen en quatre punts de Catalunya: Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida a través de camions i allà hi ha molts voluntaris que s’encarreguen de classificar els aliments per poder-los entregar a les famílies de forma equitativa per tot Catalunya.

4-Hi heu participat més d’un any? Si és que sí, per què?

Cada any hi participem durant aquestes dates perquè creiem que tots podem ajudar.

5-Per quin procés passen tots els aliments recollits al recapte?

Es miren si són aptes per donar i, si així és, s’empaqueten i s’envien.

6-Quins són els principals aliments que la gent dona?

Arròs, tonyina, sucre, llegums, oli, galetes i cereals. També aliments per a nadons com llet, bolquers…

7-Com ha estat la teva experiència? Per què?

La nostra experiència ha estat molt profitosa i positiva, ens sentim molt bé perquè ajudem als altres. A més t’emociona molt veure que tothom es mobilitza i tothom intenta ajudar. 

L’Equip de Redacció: Ainhoa De La Torre (2nC), Quim Costabella (2nC), Marçal Forest (1rC), Irina Manzano (1rC), Sorina Patran (2nC), Airón Tórtoras (1rB), Lluc Martín (1rC) i Xènia Balmisa (1rB).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>