A l’Ins. de Sils anem a visitar els avis

A l’Institut de Sils, els alumnes de 3r i 4t poden escollir fer un Grup de Servei cada divendres de forma trimestral. Un Grup de Servei (GdS) és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte. El que us volem explicar avui, en concret, consisteix en acompanyar als avis a fer activitats quotidianes com llegir, parlar, jugar, etc. Per això, hem volgut entrevistar alguns dels alumnes que hi han participat i la professora que ho dinamitza, l’Esther Macian.

Què en diuen els alumnes…

Per què us van apuntar a aquest taller? Em vaig apuntar al taller perquè acompanyar els avis a fer activitats quotidianes significa passar una molt bona estona tant per a ells com per a nosaltres. Aprenem tots junts i ells tenen bons moments amb nosaltres i s’ho passen bé.

Com us sentiu a l’estar amb els avis? La primera experiència em va agradar moltíssim. Ells treien conversa, t’acollien, en resum feien que et sentissis a gust. No els importa que siguis un desconegut. De fet, volen conèixer gent i compartir temps amb ells. 

Què feu quan esteu allà? La finalitat d’estar allà és tenir una conversa, passar-ho bé, jugar a jocs amb ells (com el bingo), de vegades els ajudem a dibuixar. També depèn de l’època, per exemple, per Nadal, decorem.

Què apreneu? A passar bones estones amb altra gent. També veus que a tu també t’agradaria que quan fossis gran tinguessis algú amb qui passar les estones.

Què en diu la professora…

Per què vas decidir fer aquest taller? És molt important tenir en compte els avis a la nostra societat i cuidar-los, ja que crec que a vegades ocupen un lloc que no es mereixen i crec que és molt interessant que els alumnes puguin anar a una residència a conèixer-los.

 Què en penses d’aquest taller? Penso que és una pena que no s’hagi fet abans en l’àmbit educatiu. La veritat és molt entretingut i és molt maco veure la relació que s’estableixen entre els alumnes i els avis.

Com et sents quan esteu amb els avis? Ens ho passem molt bé. Em sento molt bé perquè crec que els hi aportem una mica d’alegria al seu dia. Em sento agraïda de poder fer aquest taller.

Què creus que aprenen els alumnes? Els alumnes aprenen a cuidar i a tractar els més grans. Aprenen a gestionar l’empatia i a de posar-se al lloc de l’altre. Els dóna un realisme i un punt de vista que no tindrien si no fessin aquest grup de servei.

Has après tu alguna cosa? Sí. He après que és molt important viure el moment. He après que no deu ser fàcil arribar a ser gran i anar a una residència trobar-te una solitud, a vegades, no desitjada.

Per què recomanaries aquest GdS?  El recomanaria perquè pots aprendre molt ajudant als avis i als alumnes els poden ensenyar moltes coses.

Equip de redacció: Mireia Masso (1A), Montserrat Polonio (1A), Fatu sissoho (1A), Claudia Tejada (1A) Clara Valles (2A), Mariona Pladeveya (2A) Dani Rebollo (2B),Gisela Sierra (2B), Nerea Moreno (2A), Salva Serra (2A), Mª Argimon Vidal (2A)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>