Pràctiques científiques a l’EG de 2n

Aquesta setmana a EG de 2n hem fet tres tallers i ens hem posat a la pell de diferents científics; hem fet anàlisis com els tècnics de salut alimentària, hem preparat i observat mostres cel·lulars al microscopi, i també hem estudiat i disseccionat òrgans d’animals.

Al primer taller hem investigat si la informació de certs productes alimentaris quotidians és correcta o ens enganyen, concretament si una sèrie d’aliments, de suposat origen animal ho són realment o no. Gràcies a reactius iodats hem esbrinat si hi havia presència de midó en productes càrnics, que en teoria no n’han de tenir.

Al segon taller hem preparat una mostra per poder fer l’observació al microscopi, concretament de teixit vegetal. Hem observat, estudiat i analitzat les cèl·lules de la ceba. Per fer-ho hem hagut d’utilitzar el blau de metilè per tintar les diferents parts de la cèl·lula i així fer-les visibles al microscopi.

Al tercer taller, aprofitant que hem estudiat els diferents aparells del cos humà hem aprofundit en els principals òrgans d’aquests sistemes; el cor, l’estómac, els ronyons i els pulmons. Hem pogut manipular tots aquests òrgans, estudiar-los i disseccionar-los per entendre’ls encara millor.

L’experiència ha estat molt enriquidora, a més, l’alumnat ha pogut conèixer als 3 professors d’Espai Globalitzat de 2n d’ESO.