Ens posem en marxa elaborant sabons solidaris i aprenent de l’experiència

Avui en dia, a tots ens agrada mantenir-nos informats, per tant, és indiscutible que una gran quantitat de nosaltres, si és que no tots, fem servir part del nostre temps llegint notícies de tota mena, especialment una com la que ús explicaré. El darrer dilluns 22 de novembre a la classe d’IP 2 “Sabons”, vam tenir la sort de poder realitzar la segona pràctica sobre l’elaboració de sabons. 

Com ja era la segona pràctica que fèiem, teníem unes pautes per així millorar l’elaboració i tenir un producte final molt millor. 

Tot va començar escalfant l’oli. En el cas del meu grup podíem utilitzar tots els olis que teníem a disposició, però ens vam centrar en els olis nous (no reutilitzats), tant d’oliva com de gira-sol. Un cop teníem l’oli en un recipient d’acer l’escalfàvem entre 40 i 50 graus.  Tot seguit agafàvem 340 ml d’aigua d’estilada i o barrejàvem amb 145 grams de sosa càustica, el que va provocar una reacció anomenada “llegiu”. A continuació barrejàvem l’oli i el llegiu i el batiem amb un túrmix, fins a aconseguir una densitat com de crema catalana. Un cop arribats aquest punt va ser l’hora de posar tant aromes com colors i especies o plantes per decorar. Un cop ja teníem el que ve sent el sabó ho vam posar en recipients i ho hauríem de deixar assecar entre 3 i 4 setmanes. A causa de la impaciència o les ganes de la classe, avui dimarts hem portat els sabons a classe i els hem pogut donar una ullada, alguns grups s’han atrevit a tallar-lo i d’altres simplement l’han tret del recipient. 

Moltes gràcies per la seva atenció i espero que hàgiu gaudit llegint la notícia, espero fer-ne moltes més.

Escrit per Martí Gironès