COL·LABOREM AMB BOMBERS SOLIDARIS

L’alumnat d’IP Sabons Solidaris de 4t ESO de l’institut Bitàcola col·laborem, per tercer any consecutiu,  amb Bombers Solidaris de Barcelona.

El passat 8 de novembre, vam fer una videotrucada amb el bomber Àlex Montón, del parc de bombers de Poble Nou, representant de l’organització de Bombers solidaris. L’Àlex ens va explicar que és un grup que té com a objectius: disposar d’una font de finançament col·lectiva que pugui donar suport a totes les iniciatives solidàries que ja existeixen dins dels bombers; i tenir un grup que aglutini tota aquest força i que serveixi per crear sinergies entre els diferents projectes. 

Nosaltres col·laborarem elaborant sabons artesanals fets per nosaltres, durant les classes de l’itinerari personal “Sabons solidaris”. Durant les següents setmanes, treballarem en el procés d’elaboració de sabons, gràcies a la saponificació, creant diferents tipus de sabons i desenvolupant la nostra creativitat per fer un disseny atractiu que acompanyi en la seva presentació.

L’Àlex ens ha explicat com havien anat els darrers anys de col·laboració i on aniran destinats aquests sabons que farem. El primer any els diners obtinguts de la venda de sabons, en una fira de Nadal, van destinar-se al finançament d’un espai educatiu pel camp de refugiats de l’Illa de Lesbos. El curs passat i aquest, els sabons seran utilitzats per fer uns lots d’higiene per a la gent gran.

Aquesta organització fa altres campanyes solidàries. Per exemple la venda de samarretes, dessuadores i joguines per a infants; la col·laboració amb diferents hospitals per anar a veure als infants hospitalitzats vestits de bombers; l’organització d’una cursa de bombers de 10 km que es fa cada any, i d’altres campanyes solidàries.  Si us interessa saber més sobre aquesta o d’altres campanyes, busqueu el seu Instagram:  (@bomberssolidaris). 

Estem molt il·lusionades en poder aportar el nostre granet de sorra per fer d’aquest món un espai on totes les persones se sentin cuidades, tingudes en compte i puguin tenir accés a productes de necessitats bàsiques.