Busquem bones preguntes al Museu de la Ciència – CosmoCaixa de Barcelona

Els nois i les de noies de 3r d’ESO hem iniciat l’any amb l’EG Pregunta Estrella. L’objectiu d’aquest EG és realitzar una recerca i defensar-la al II Congrés Pregunta Estrella que es celebrarà el 10 i 11 de febrer a l’Institut Bitàcola.

Per a poder esbrinar els nostres interessos i les nostres inquietuds científiques hem visitat el Museu de la Ciència de Barcelona, el CosmoCaixa. Tan les sales permanents (El bosc inundat, la història més bella del cosmos, el Mur geològic i la base Antàrtida) com les exposicions temporals (Sabres i Mastodonts. La megafauna del miocè. I Miralls. Dins i fora de la realitat). També hem visitat el planisferi on hem vist una exposició sobre la dark energy en anglès.

L’objectiu de la sortida ha estat cercar bones preguntes. A classe, les analitzarem conjuntament i comprovarem si són aptes per poder realitzar un treball de recerca realista. La pregunta serà el fonament de la nostra recerca. Per tant, és molt important que sigui bona i que sigui apte per investigar. Continuem treballant!