Ara fa 4.500 milions d’anys…

 

Aquest segon trimestre, l’EG3 de 1r d’ESO, l’hem iniciat parlant dels orígens i la formació del nostre planeta Terra! Des del Precambrià i l’estudi de les plaques tectòniques, passant per les primeres formes de vida del Paleozoic, així com pels dinosaures i la fauna i flora del Mesozoic, fins arribar a l’era més actual del Cenozoic.

Fases del Precambrià

 

Subetapes del Paleozoic

                                                                                                                                Lapbooks plaques tectòniques

 

Abans de tot, vam tenir l’oportunitat de conèixer, a través d’una videoconferència,  la Teresa Esquirol, directora de l’ICP – museu de paleontologia de Sabadell, Miquel Crusafont.
La Teresa ens va proposar participar en un nou concurs narratiu sobre el cocodril prehistòric: “Ogresuchus furatus” i, ens va  fer arribar l’encàrrec d’enguany, consistent en dissenyar un conjunt de jocs de taula, dirigits a l’alumnat de primària, per tal de donar a conèixer els dinosaures del llevant peninsular.

Ogresuchus furatus

 

Creació final – JOCS DE TAULA
(dinosaures del llevant peninsular)

 

 

Realitat augmentada


Per tal d’entendre millor les eres del Mesozoic i el Cenozoic, recentment, vam tenir l’oportunitat de reprendre la visita posposada a l’inici de l’EG i, a part de la pròpia exposició del museu, hem tingut accés a les zones de recerca i investigació de l’ICP, on es duen a terme les diferents fases de preparació i conservació dels fòssils, com el dipòsit fòssil i el laboratori, que no sempre estan oberts al públic.

Visita a l’ICP de Sabadell