Seguint al Dídac Costa a la mítica Vendée Globe

Com us explicàvem en anteriors artículs, aquesta setmana ha començat la mítica regata Vendée Globe, amb la participació del nostre amic Dídac Costa, l’únic skipper espanyol que hi participa. La Vendée Globe és una regata en que es fa la volta al mon, sense escales, sense ajuda exterior i en solitari, amb els exigents vaixells Imoca.

Aquest any, a més, tenim dos importants innovacions que s’estan provant amb part de la flota de la regata. Per una banda, està per veure com funcionaran els vaixells equipats amb els espectaculars foils, i si a banda del guanyar molta velocitat, son prou fiables per a aguantar una regata tant exigent com aquesta. I per altra banda el sistema de visió i intel·ligència artificial (OSCAR) dissenyat per a prevenir les col·lisions dels vaixells amb objectes flotants no identificats (OFNIS) o amb balenes.

L’Institut de Nàutica de Barcelona ha participat activament en la preparació i posada a punt del vaixell del Dídac Costa a les nostres instal·lacions de la FNOB. Els nostre alumnes han estat realitzant operacions de manteniment i posada a punt del casc i de les instal·lacions de l’impressionant Imoca, supervisats pel Dídac i per els experts de la FNOB.

El Dídac no ha sortit a guanyar la cursa, ja que té un pressupost modest (una desena part del dels vaixells punters), que segurament  no li permetrà anar a per la victòria, però sí per a lluitar pel seu somni, poder acabar de nou la mítica regata i consolidar el projecte esportiu i educatiu que ha construit.

Podeu seguir en viu el Track Map de la regata, i inclús existeix la possibilitat de jugar en viu al Virtual Regata

Atenció a la potent depressió tropical (Theta) que s’ha format al mig del seu recorregut cap al cap de Bona Esperança, serà interessant veure quina estratègia segueixen els diferents skippers per a evitar la seva perillositat!

Així que li desitgem molta sort i bon vent a ell i al seu equip!