“M’agradaria ser professor/a especialista”: projecte realitzat per l’alumnat de l’INB i desenvolupat de forma conjunta amb l’alumnat de L’INS Viladomat.

L’alumnat del CFGS de salvament i Socorrisme de L’INB, va desenvolupar una jornada formativa a l’alumnat de 3r d’ESO de L’INS Viladomat de Barcelona.

El projecte basat en la metodologia ABP, va néixer a l’inici de curs, quan la professora d’EF del l’INS Viladomat Txell Monguillot, i els professors d’Esports de l’INB Mireia Latre i Joan Monguillot, van intentar unir sinergies, i buscar un treball de col·laboració entre centres.

La idea era que l’alumnat de l’INB, dins el mòdul Formació de formadors, desenvolupessin una programació didàctica, i una sessió relacionada amb el SVB, els PAUX i el Salvament i Socorrisme. Aquesta sessió s’havia de posar en pràctica amb l’alumnat de 3r d’ESO de l’INS Viladomat de Barcelona.

Durant el curs es va anar treballant el projecte, i finalment, el passat dimarts dia 30 de gener es va realitzar la jornada a les instal·lacions de L’INS Viladomat.

El projecte va ser tot un èxit, per una banda, l’alumnat de 3r d’ESO va gaudir d’una sessió diferent i divertida a l’hora que van aprendre uns coneixements molt útils en la nostra societat com és l’aplicació del Suport Vital Bàsic, la utilització del DEA, o la importància del Socorrista. I d’altra banda, l’alumnat de l’NB, van vivenciar l’experiència de ser professors amb alumnat de 3r de l’ESO, la qual cosa els va ser molt útil ja que una possible sortida laboral d’aquest cicle és la de professorat especialista.

Així doncs, va ser un projecte  molt ben valorat per les dues bandes, buscant una educació competencial i significativa per a tot l’alumnat.

Des de L’INB, volem agrair tan l’equip directiu com el professorat de l’INS Viladomat per la seva participació en el projecte.