Projecte “Vull ser professorat especialista”

L’alumnat del CFGS de salvament i Socorrisme de L’INB, va desenvolupar una jornada formativa sobre les professió del Socorrista a l’alumnat de 3r d’ESO de L’Institut Bosc de Montjuic i a un grup d’alumnes de l’Institut Consell de Cent mitjançant la Fundació Anèl·lides.

El projecte basat en la metodologia ABP, va néixer a l’inici de curs, durant aquestes setmanes, l’alumnat de l’INB ha desenvolupat una programació didàctica, i una sessió relacionada amb el SVB, els PAUX i el Salvament i Socorrisme. Aquesta jornada s’ha desenvolupat en dues sessions, el dimarts 12 de novembre l’alumnat de l’Institut Consell de cent i la fundació Anèl·lides, i el dimecres 13 de novembre amb l’alumnat de l’Institut Bosc de Montjuic.

El projecte ha estat tot un èxit, per una banda, l’alumnat dels diferents centres va gaudir d’una sessió diferent i divertida a l’hora que van aprendre uns coneixements molt útils en la nostra societat com és l’aplicació del Suport Vital Bàsic, la utilització del DEA, o la importància del Socorrista. I d’altra banda, l’alumnat de l’NB, van vivenciar l’experiència de ser professors amb alumnat de 3r de l’ESO, la qual cosa els va ser molt útil ja que una possible sortida laboral d’aquest cicle és la de professorat especialista.

Així doncs, va ser un projecte  molt ben valorat per les dues bandes, buscant una educació competencial i significativa per a tot l’alumnat.

Des de L’INB, volem agrair tan l’equip directiu com el professorat de l’Institut Bosc de Montjuic i la Fundació Anèl·lides per la seva participació en el projecte.