Observadors del mar

L’alumnat de 1r d’ESO A ha participat al Projecte “Microplàstics: observadors del mar” col.laborant a l’estudi de la incidència d’aquest tipus de residus a la Mediterrània.

Observadors del mar – Mircoplastic watchers és una proposta educativa de ciència ciutadana del Museu Marítim de Barcelona en col·laboració amb l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i del Sistema d’Observació i Predicció de les Illes Balears (SOCIB) , en la que l’alumnat es transforma en científics i científiques, amb l’objectiu d’analitzar la sorra de la platja i recollir dades sobre la presència de microplàstics i mesoplàstics.

L’alumnat que hi participa viu la recerca científica com una realitat, en palpa el seu funcionament i objectius, en aquest cas per fer front a una problemàtica ambiental molt concreta. Durant el procés s’aprèn de forma competencial, aprenentatges que de ben segur repercutiran en altres àmbits de la seva vida.

Conchi Salmerón

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>