Els dijous de problemes

L’alumnat de 2n ESO B realitza tots els dijous una sessió grupal de problemes per tal de construir, expressar i contrastar argumentacions.

Resolen problemes utilitzant el mètode ABP (Aprenentatge Basat en Problemes) que consisteix en resoldre un problema complex per mitjà del desglossament d’aquest en problemes més senzills. Es van treballant tots els continguts clau del curs de manera aleatòria de problemes en context, hi ha una posada en comú dels diferents arguments i procediments per resoldre un problema.

A més a més es treballen diferents tècniques de treball en grup. Hem començat per l’agrupament per rols on aprenen el significat dels diferents rols i utilitzen les dianes d’avaluació per practicar l’autoconeixement. Finalment, construeixen el grup aleatòriament per tal de fomentar la cohesió de grup. Quan aquesta tècnica es dominada es passa a una nova tècnica de treball en grup.

Un cop resolts els problemes expliquen el seu mètode a tota la classe. Els companys fan la valoració de la presentació dels resultats mitjançant una rúbrica de coavaluació i cada grup s’autoavalua amb una rúbrica consensuada entre tots.

Gaudiu de les fotografies!

Natacha Peña

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>