El cos vestit

El passat mes de febrer els alumnes de 4t d’ESO vam anar a visitar l’exposició “El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)” al Museu del Disseny de Barcelona.

Mitjançant les 5 accions sobre el cos (reduir, ampliar, allargar, perfilar i destapar) hem conegut com les persones hem alterat la forma i l’aparença del cos d’acord amb els codis morals, socials i estètics de cada època.

La moda, i en concret el vestit, imposa uns cànons de bellesa canviant les proporcions i modificant la relació de la persona respecte a l’espai i els altres individus. També hem conegut les principals estructures internes (cotilles, mirinyacs, tontillos, polissons i sostenidors).

Ha estat una bona reflexió sobre els estereotips de bellesa de cada moment d’acord amb la seva moral i estètica, així com els principals encorsetaments mentals que hi ha també en l’actualitat.

Per acabar la jornada, hem passejat pel Mercat dels Encants per veure i gaudir de les diferents paradetes.

Carles Gil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>