Completem el nostre APS amb una trobada presencial!

El passat dimarts 18 de maig vam posar punt i final a l’APS que l’alumnat de 4t d’ESO ha dut a terme aquest curs 2020-21. Tal i com ja us havíem informat en notícies anteriors a la pàgina web de l’institut, enguany l’APS s’ha realitzat en col·laboració amb Mercats de Barcelona i el programa Vincles de l’Ajuntament de Barcelona. S’ha titulat “Mercats per la porta gran”. 

Després de fer una visita al Mercat de Santa Caterina i que a través de Vincles ens posessin en contacte amb les persones grans a qui havíem d’oferir un servei, vam engegar el projecte amb molta il·lusió. 

L’alumnat de 4t d’ESO va conèixer de forma virtual a les nostres amigues grans i també a l’Àlvaro, l’únic amic gran del grup. Tots ells tenien la cuina com a afició, participaven en cursos de cuina i els agradava parlar de receptes i de plats que preparaven amb molt d’èxit. De tot això i de moltes altres coses és del que van parlar a les dues trobades virtuals que  van fer per Jitsi. Es van conèixer, es van veure les cares, van compartir anècdotes i experiències, van riure una estona, van fer broma, van parlar dels seus gustos, de viatges, de música, de lectures i van compartir una estona ben agradable. 

A partir de la primera trobada tots es van fer una idea de com era l’amiga o l’amic gran que havien conegut i ho van posar per escrit en un text. També van parlar del seu plat preferit o del què els agradava més cuinar, de manera que al final de l’entrevista, si preguntaves als alumnes amb quina recepta definirien a la seva amiga o amic gran, no tenien cap dubte: a la Magda amb el pastís de poma, la Núria amb la melmelada de taronja, la Carme amb els fideus a la cassola, la Consol amb la fideuà… i així amb tots. 

Per tant, ho van tenir clar a l’hora d’oferir-los el servei: per què no fer un recull amb tots els textos i amb les receptes que els identificaven? Com que aquest aprenentatge havia començat amb una primera sortida al mercat, van pensar que aquest llibre-recull els el podien lliurar dins una bossa de roba decorada pels mateixos alumnes i que podia servir als amics grans per anar a comprar al mercat. Així que, un cop van prendre aquestes dues decisions,  tots els grups es van posar a treballar. 

Quan van tenir la feina feta, només quedava buscar un espai per trobar-nos i fer el lliurament del  producte final. Com que enguany la COVID ens ho ha posat difícil, no hem pogut fer la trobada que ens hauria agradat, però hem buscat un espai obert per reunir-nos i poder-nos veure cara a cara. Ja que tenim la sort d’estar enmig del Parc de la Ciutadella, vam decidir que el dia 18 de maig era la data assenyalada i l’espai que hi ha davant de la Cascada el lloc ideal. 

Us hem de confessar que hi havia nervis quan ens dirigíem al punt de trobada, però no ens va costar gaire trencar el gel. De seguida vam intercanviar somriures, presentacions i fotografies. Us hem de dir que els núvols que cobrien el cel aquell matí ens van jugar una mala passada i vam haver de córrer a aixoplugar-nos a la glorieta que hi ha al Parc. Malgrat tot, l’alegria i la cridòria de joves i grans era un espectacle que una mica de pluja no va aconseguir enterbolir. 

Gràcies a totes les amigues grans per aquestes estones compartides! Gràcies a les Núria i la Sònia de Vincles i també a Mercats de Barcelona, perquè han fet possible que aquest projecte fos una realitat!

Sara Gràcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>