Analitzem obres pictòriques

Des de l’aula d’Història de l’Art i amb la voluntat de fer l’aprenentatge de la matèria més competencial, l’alumnat de 2n de Batxillerat ha realitzat un vídeo on analitza detalladament una obres pictòriques del Renaixement i el Barroc.

En primer lloc, han identificat l’obra i n’han comentat les dades bàsiques a partir d’una fitxa tècnica en què hi exposen el títol, autor (biografia opcional), cronologia, tipologia, tècnica, material, estil i localització. Tot seguit, han fet l’anàlisi formal i estilística d’aquesta. Han exposat què representa i quin és el seu tema, significat i funció. I, per acabar, s’han referit a quan, qui i on es va realitzar l’obra, prestant especial atenció al context històric i artístic en què va ser feta i les influències rebudes en relació a altres obres anteriors; i si aquesta obra ha exercit influència posteriorment i ha servit de model a alguna altra obra. De tot plegat, hem après que hi ha diverses maneres i esquemes per a comentar una obra d’art.

Cecilia Gaspà



 


 


 


 


 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>