Torna la secció més llaminera de La Benvista. Avui us proposem fideus xinesos amb verdures al curri. Animeu-vos a cuinar-los i de ben segur que us en llepareu els dits.
Ingredients:
- 1 litre d’aigua
- 250 grams de fideus orientals d’ou (Soubry, per exemple)
- 30 ml. d’oli de gira-sol
- 200 grams de pebrots (vermells i verds) en tires fines
- 100 grams de tirabeques (tallats per la meitat al llarg)
- 1 cullerada de curri en pols
- 400 grams de llet de coco
- 10 ml. d’oli de sèsam torrat
- 10 – 20 ml. de salsa de soja
- 10 ml. de suc de llima
- 2 cullerades de llavors de sèsam torrat
- 2 cullerades de coriandre fresc picat (opcional)
Preparació:
Poseu l’aigua a bullir en un cassó i, mentrestant, continueu amb la recepta. Poseu un bol sobre la tapa del got i llanceu-hi els fideus. Reserveu-ho. Poseu en el got l’oli calent, 2 minuts a 120 °C. Afegiu els pebrots i sofregiu-ho 3 minuts a 120°C. Agregueu els tirabecs i el curri en pols i ofegueu-ho 3 minuts a 120°C. Mentrestant, cobriu amb l’aigua molt calenta els fideus. Escorreu-los en el recipient.
Incorporeu al got la llet de coco i els fideus escorreguts. Barregeu delicadament amb l’espàtula. Mentrestant, escalfeu una paella gran o wok. Afegiu-hi l’oli de sèsam torrat, la salsa de soja i el suc de llima i barregeu-lo amb l’espàtula. Aboqueu el contingut del got en la paella i cuineu-ho durant 2-3 minuts, removent contínuament, amb delicadesa. Deixeu-ho reposar 2-3 minuts i serviu-ho immediatament, amb un polsim de sèsam i el coriandre.
Carla López i Carla Camacho