CUINA AMB NOSALTRES: Fideus xinesos amb verdures al curri

Torna la secció més llaminera de La Benvista. Avui us proposem fideus xinesos amb verdures al curri. Animeu-vos a cuinar-los i de ben segur que us en llepareu els dits.

Ingredients:

  • 1 litre d’aigua
  • 250 grams de fideus orientals d’ou (Soubry, per exemple)
  • 30 ml. d’oli de gira-sol
  • 200 grams de pebrots (vermells i verds) en tires fines
  • 100 grams de tirabeques (tallats per la meitat al llarg)
  • 1 cullerada de curri en pols
  • 400 grams de llet de coco
  • 10 ml. d’oli de sèsam torrat
  • 10 – 20 ml. de salsa de soja
  • 10 ml. de suc de llima
  • 2 cullerades de llavors de sèsam torrat
  • 2 cullerades de coriandre fresc picat (opcional)

Preparació:
Poseu l’aigua a bullir en un cassó i, mentrestant, continueu amb la recepta. Poseu un bol sobre la tapa del got i llanceu-hi els fideus. Reserveu-ho. Poseu en el got l’oli calent, 2 minuts a 120 °C. Afegiu els pebrots i sofregiu-ho 3 minuts a 120°C. Agregueu els tirabecs i el curri en pols i ofegueu-ho 3 minuts a 120°C. Mentrestant, cobriu amb l’aigua molt calenta els fideus. Escorreu-los en el recipient.

Incorporeu al got la llet de coco i els fideus escorreguts. Barregeu delicadament amb l’espàtula. Mentrestant, escalfeu una paella gran o wok. Afegiu-hi l’oli de sèsam torrat, la salsa de soja i el suc de llima i barregeu-lo amb l’espàtula. Aboqueu el contingut del got en la paella i cuineu-ho durant 2-3 minuts, removent contínuament, amb delicadesa. Deixeu-ho reposar 2-3 minuts i serviu-ho immediatament, amb un polsim de sèsam i el coriandre.

Carla López i Carla Camacho

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>