Em dic Patricia Fernández i vaig estudiar un Grau Mitjà de Pastisseria. El meu Erasmus va ser a la Rochelle, França i hi vaig anar amb dos companys de Cuina, en Jan i la Nicole.
Vaig decidir fer aquest mobilitat principalment com a repte de superació personal. Penso que quan t’ofereixen una oportunitat com aquesta no l’has de deixar anar. És l’oportunitat perfect
Ens allotjàvem a un alberg per a gent jove. Teníem un apartament per cadascú i eren genials. Vam tenir la sort que dos dels coordinadors de l’alberg parlaven castellà. Això va facilitar molt les coses durant l’estada i l’experiència allà va ser molt positiva.
Respecte a la meva empresa de treball, jo estava en una pastisseria/xarcuteria que es diu “Maison Martius”. És una pastisseria preciosa, l’aparador sembla una joieria. L’empresa la porten 3 germans, un és l’encarregat de la xarcuteria, l’altre de la pastisseria i l’altre de portar la botiga. Jo vaig estar a la secció de pastisseria. Al principi, quan vaig començar, va ser molt complicat pel tema de l’idioma. Havia de fer servir el traductor per tot i això dificultava molt el treball. No va ser fàcil, però sempre em van fer sentir molt a gust. Mai em van pressionar, van ser sempre molt comprensius i receptius a aprendre també la meva llengua. El meu cap d’obrador era genial, em va ensenyar tot el que sabia i em va fer sentir molt valorada. També em van deixar a mi ensenyar-los a fer postres catalanes. M’emporto un record molt bo d’aquesta empresa, em vaig sentir molt ben acollida. Sense dubte, tornaria a repetir l’experiència.
Com a conclusió, ha sigut una experiència de molt aprenentatge i creixement personal. No tot ha sigut un camí de roses, hi ha hagut dies molt complicats tant pel tema de l’idioma com per l’adaptació a un altre país, un ritme de vida diferent, estar sol… però en general crec que he tingut molta sort. He estat en una empresa genial, he fet molta pinya amb els meus companys d’Erasmus, l’allotjament era molt acollidor, la ciutat m’ha semblat absolutament preciosa i he conegut a gent molt “guai”.