Científics per les llengües (IV)

Després de l’aparició de l’oceanògrafa Ángeles Alvariño (aquí pots consultar la notícia d’ahir), avui han ressuscitat dues ments privilegiades del segle XX. D’una banda, tenim una de les dones més importants en l’estudi de l’ADN i, d’altra banda, el divulgador científic més famós i particular de tots els temps, estem parlant de…

ROSALIND FRANKLIN (1920-1948) I STEPHEN HAWKING (1942-2018)

Franklin va ser la primera persona a observar amb microscopi l’estructura de l’ADN. Tot i això, el mèrit se’l van emportar James Watson i Francis Crick. A partir de les observacions fetes per la jove britànica, aquests científics van descriure l’estructura de la molècula d’ADN i això els va suposar el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina l’any 1962. Va morir prematurament als 37 anys i, per això, juntament amb la dificultat de ser una dona en un món d’homes, a Franklin no se li va atorgar tot el reconeixement que mereixia en aquest important descobriment.

Hawking és un dels científics dels segles XX i XXI més coneguts. En part, a causa de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que li van diagnosticar als 21 anys, una malaltia que poc a poc anava minvant les seves capacitats motores. Però les seves capacitats intel·lectuals van romandre intactes. Les seves aportacions al camp de l’astrofísica van ser molt importants i les seves teories sobre la naturalesa dels forats negres han encaminat molts estudis. A més, la seva gran passió era la divulgació científica i va publicar molts llibres adreçats a tot tipus de públic, sempre caracteritzats pel seu gran sentit de l’humor.

No et perdis el vídeo que ens han deixat per conèixer millor qui van ser!

https://youtu.be/v0yOxEHT364

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>