Visitem la Colònia Vidal amb els alumnes de 4t d’ESO

El dimecres, 4 de desembre de 2019, els alumnes de 4t vam visitar el Museu de la Colònia Vidal, a Puig-Reig.

La Colònia Vidal és una de les colònies tèxtils que es van instal·lar al peu del riu Llobregat durant l’últim terç del segle XIX i els primers anys del segle XX, per a utilitzar la seva aigua com a font d’energia. Va ocupar el darrer espai que quedava lliure entre Navàs i Berga, la zona on es va crear la principal concentració de colònies d’Europa. A partir del moment del tancament de la fàbrica, les noves idees apunten cap una revalorització del patrimoni, la qual cosa va provocar que es donessin nous usos a les instal·lacions. Així neix el Museu, que permet explicar com era la vida a la colònies.

El Museu ens proposa conèixer com era la vida i el treball en una colònia tèxtil del 1900 i fa un recorregut per l’interior de la Colònia Vidal que, fins a l’actualitat, ha conservat el patrimoni en la seva totalitat. L’experiència ha estat molt entretinguda i esperem que profitosa.

A més, vam estar acompanyats per la pluja –benvinguda sigui!– que no ens va impedir fer l’itinerari i permetre de visitar els serveis de la colònia obrera, l’habitatge, l’escola, la biblioteca, la peixateria, el safareig, les dutxes, la sucursal de caixa Manresa i una exposició permanent que ens explica el dia a dia dels homes i les dones que treballaven a la fàbrica i els serveis del conjunt industrial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>