L’Institut a la Cooperativa agropecuària de Guisssona i a Iesso

Els alumnes de 2n d’ESO van visitar el passat dijous 31 de gener l’empresa Cooperativa agropecuària de Guissona i les restes arqueològiques romanes de Iesso.

En la visita de la cooperativa van tenir el seu primer contacte amb els processos tecnològics que han començat a treballar a l’aula. Conèixer una empresa agroalimentàira des del punt de vista tecnològic i en d’altres vessants. En aquest cas es tractava d’una empresa de grans dimensions i estructura però, permet als alumnes fer-se cinc cèntims de com treballen, de la planificació i de les seves característiques.

Després van tenir contacte amb les restes arqueològiques de Iesso on van participar en una gincama que ens van preparar amb un ampli i interessant atrezzo.

La ciutat romana  es pot situar a principis del s. I aC. Perfectament organitzada i estructurada amb carrers ortogonals, muralla, amb àrees de necròpolis i espais públics, la seva economia es basa en l’agricultura, encara que també existeixen petites manufactures, com la ceràmica i els telers domèstics. Aquesta ciutat arriba ben be fins al s. VI dC al s. XI, en el període d’enfrontament entre el món àrab i els comtats feudals catalans, la nostra terra esdevé “terra de ningú”, on s’estableix la frontera entre els dos mons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>