Presentació pública del Territori Special a la Seu d’Urgell

La Seu d’Urgell inicia el camí cap als Jocs Special Olympics 2018 amb una presentació pública del Territori Special que serà oberta a tothom i que es durà a terme a la sala Sant Domènec el proper dimarts 10 d’octubre, a les vuit del vespre. És un acte, obert a tothom i que, des de l’Institut Joan Brudieu volem ajudar a difondre i publicitar. S’hi presentarà el programa i funcionament del Territori Special, que es celebra conjuntament a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella els propers 21 i 22 d’octubre, i que concentra en un cap de setmana la celebració de diferents Campionats de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual i altres activitats paral·leles com ara exhibicions esportives o el programa Young Athletes per als petits esportistes de Special Olympics. En aquesta edició, tret de sortida per als Jocs Special Olympics de 2018, se celebraran campionats de cinc modalitats esportives diferents. A la Seu d’Urgell hi tindran lloc les competicions de petanca, bàdminton i ciclisme, mentre que Andorra la Vella acollirà les proves d’atletisme i futbol sala.

En total, el Territori Special comptarà amb prop de 600 esportistes, gairebé un centenar de tècnics i personal d’organització i necessitarà de la participació d’uns 160 voluntaris que donaran suport als tècnics, duran a terme tasques d’administració, acompanyament d’esportistes, fotografia, premsa, control d’accessos i d’altres funcions.

El calendari de les competicions esportives es concentrarà entre dissabte a la tarda i diumenge al matí i tindran lloc en la zona esportiva de la Seu d’Urgell. El bàdminton es farà al Poliesportiu Municipal, la petanca en l’espai de terra del Dr. Peiró i el ciclisme en un circuit urbà que passarà, majoritàriament per Camí Ral i Circumval·lació.

Diumenge al migdia es farà la cerimònia de cloenda d’aquest Territori Special al Palau d’Esports en una cerimònia que comptarà amb la presència de tots els atletes, també els que hauran competit a Andorra, i que promet moments de gran emoció i espectacularitat.

Jocs Special Olympics en l’horitzó

Els Jocs Special Olympics, que s’organitzen conjuntament amb el comú d’Andorra la Vella, són la més gran manifestació esportiva en l’àmbit de les persones amb discapacitat intel·lectual, i congreguen uns 1.500 esportistes i 400 entrenadors vinguts de Catalunya, altres comunitats autònomes i de una vintena de països d’arreu del món. Un esdeveniment que mou unes 60 persones d’organització i prop de 600 voluntaris, peces imprescindibles per a dur a terme una manifestació d’aquest volum i complexitat.

L’edició de 2018, la primera que es fa amb una organització conjunta entre dos països i en l’àmbit territorial del Pirineu, es duran a terme tretze modalitats esportives entre el 4 i el 7 d’octubre i suposarà un nou repte organitzatiu per a totes dues ciutats, acostumades a acollir esdeveniments esportius de primer ordre.

Al llarg del curs 2017-2018, l’Institut Joan Brudieu farà campanya de sensibilització de l’esdeveniment entre tot l’alumnat.