L’Institut Joan Brudieu se suma al Gran Recapte d’Aliments 2016

L’Institut Joan Brudieu  s’ha adherit, per segon any consecutiu, al Gran Recapte dels Aliments que tindrà lloc el 25 i 26 de novembre arreu de Catalunya. L’alumnat de quart d’ESO, més d’un centenar, participarà activament, dins del projecte de “Servei Comunitari”, en el servei de voluntariat i de recollida d’aliments en els supermercats de la Seu d’Urgell (concretament, els supermercats Caprabo, PlusFresc, Dis-Seu, Àrea de Guissona, Mercadona i queviures Conxita). Posteriorment també col·laboraran en la selecció i emmagatzematge dels productes recaptats. A l’Alt Urgell, el Gran Recapte d’Aliments està liderat per Aliments per a la Solidaritat, projecte comú que aglutina el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, Creu Roja, Càritas i la Seu Solidària.

La Fundació Banc dels Aliments organitza el GRAN RECAPTE DELS ALIMENTS 2016, una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària. Els aliments que prioritàriament es demanen són oli, llet, conserves de peix i de verdura i pasta (en especial macarrons), tot i que tots els productes són benvinguts. També es valora l’aportació de productes d’higiene personal i productes d’higiene de la llar. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament a tota Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra. El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. Es calcula que actualment, més d’un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte.

[Gran Recapte d’Aliments a Catalunya: Dossier d’informació general per a voluntaris]