Jornades Erasmus+ a Cuenca

Més de 500 docents de tot Espanya es van donar cita a les jornades de formació Inicial de Projectes d’Associacions d’Intercanvi Escolar ‘Erasmus + 2019’ (en la modalitat KA229 Socis) al campus universitari de Cuenca. En representació de l’Institut va assistir-hi el professor de Cicles Formatius d’Informàtica Tomàs Bigordà.

Aquestes jornades, que es van realitzar durant els dies 26 i 27 de setembre, organitzades pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE), organisme adscrit al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, que actua com a Agència Nacional del programa Erasmus + de la Unió Europea en els àmbits de l’educació i la formació.

L’objectiu d’aquesta trobada, segons ha explicat Maria Àngels Marchante, directora general d’Inclusió Educativa, “no només és aprendre a gestionar els projectes Erasmus + que recentment s’han aprovat, sinó que a més constitueixen un espai per a l’intercanvi d’experiències, moltes d’elles innovadores, que s’estan desenvolupant en diferents punts del nostre país “.

Marchante ha informat que el nombre de projectes aprovats d’Erasmus + en la modalitat KA229 Socis en Espanya és superior a 900, amb una gran implantació a tot el territori. Cal recordar que els projectes Erasmus +, tenen com a objectiu contribuir a la internacionalització dels centres educatius.

Jornades

A l’acte d’inici d’aquestes jornades, a més de la directora general d’Inclusió Educativa i Programes de la conselleria d’Educació, han assistit, entre altres, Coral Martínez, directora del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació del Ministeri de Ciència; María Ángeles Zurrilla, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària de la UCLM; i María Ángeles Martínez, delegada de la Junta de Comunitats a Cuenca.

Els diferents temes de les jornades seran abordats per especialistes del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE).

Cal recordar que el centre disposa de dos intercanvis escolars K229 projectes Erasmus+:

  • EUROPEAN FUTURE:JOB SHADOWING – Per alumnes dels Cicles Formatius de Grau Mitja
  • CITIUS ALTIUS FORTIUS – Per alumnat d’ESO i Batxillerat.

Fotografies