Exposició d’Assumpció Català

Des del dia 8 fins al 22 de gener, als passadissos de l’Institut, i organitzat pel Seminari de Física i Química, hem pogut gaudir de l’exposició sobre l’astrònoma Maria Assumpció Català, molt lligada a la ciutat de La Seu d’Urgell pel fet que fou la germana de la nostra companya Maria Cinta Català, professora de llatí a l’Institut des del 1961 al 1991 i directora del 1973 al 1977, a part d’altres càrrecs directius. Aquest exposició permanent també es podrà visitar al Consell Comarcal del Pallars Sobirà i en centres educatius del Pallars, tal i com hem organitzat de forma conjunta amb ells en cursos anteriors.

L’exposició ret homenatge a Maria Assumpció Català, que va ser la primera professora numerària astrònoma a la universitat espanyola. El telescopi instal·lat a l’Observatori-Aula del Centre d’Observació de l’Univers (Àger, Montsec) duu el seu nom, essent així el primer telescopi amb el nom d’una dona en tot el territori espanyol

L’exposició ha estat elaborada pels membres del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona i la podeu consultar telemàticament en aquest enllaç.

Enllaços d’interès: