Constituït el nou Consell Municipal d’Adolescents de la Seu

Aquest dilluns 21 de novembre al vespre s’ha constituït el Consell Municipal de Joves de la Seu d’Urgell, que com a principal novetat passa a anomenar-se Consell Municipal d’Adolescents. L’òrgan representatiu el conformen 12 estudiants de secundària, d’entre 12 i 16 anys; és a dir, de la franja que va de 1r a 4t d’ESO.

En aquest primer ple del curs a la sala d’actes de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde Albert Batalla i la regidora de Joventut i Ensenyament, Sílvia Iscla, els representants dels instituts Joan Brudieu i La Valira i del col·legi La Salle van prendre possessió del seu càrrec. També hi va ser present el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, que va atendre directament totes les aportacions i peticions de millora de la ciutat plantejades pels adolescents respecte a qüestions de via pública, urbanisme i instal·lacions municipals.

El ple del CMA ha acordat seguir treballant aquest curs la problemàtica del bullying a través de diverses actuacions per prevenir-la i assenyalar els autors de casos d’assetjament escolar. També es va a aprovar que els adolescents de la ciutat segueixin implicats en la programació de les activitats de la Festa Major adreçades als nois i noies de 12 a 16 anys. Segons ha informat l’Ajuntament, tal com ja s’ha fet en els darrers anys, se’ls facilitarà una enquesta perquè puguin fer arribar les seves propostes per tenir-les en compte a l’hora d’elaborar el programa festiu.

El CMA també ha decidit que seguiran treballant en la proposta de la creació d’un Espai Jove i col·laborant en la millora del civisme i la convivència a la ciutat. Finalment, s’ha sol·licitat l’ampliació dels horaris d’obertura de la biblioteca i la creació d’una aula d’estudi.

La regidora de Joventut i Ensenyament, Sílvia Iscla, ha manifestat que “aquest òrgan permet veure la ciutat des dels ulls dels adolescents, fet que permet donar resposta a les necessitats i demandes que van sorgint”. Per la seva part, Albert Batalla va agrair novament la tasca de tot l’equip de professionals, professorat i adolescents implicats en el projecte i va animar-los a “continuar treballant i aportant propostes per a la ciutat”. [notícia extreta de Ràdio Seu] – [fotos]