Concurs de dictat plurilingüe

L’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell acollirà dijous 22 de febrer, a partir de les deu del matí, una nova edició del concurs de dictat plurilingüe que s’adreça als i les alumnes de 1r, 2n i 3r curs d’ESO dels centres educatius de l’Alt Urgell. En aquest concurs, els centres de secundària participants aportaran entre 1 i 5 alumnes per curs i llengua. Cadascun dels alumnes haurà de fer un dictat en una de les quatre llengües triades per al concurs: català, castellà, anglès o francès. Cada dictat tindrà una extensió d’entre 10 i 20 línies, depenent de la llengua i segons el curs acadèmic. Els alumnes participants al concurs hauran d’escriure el dictat a mà i en suport paper. L’Institut Joan Brudieu hi participa amb 3 equips per a S1; 2 per a S2 i 2 per a S3 (document).

El jurat avaluador estarà integrat per membres del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, dels Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya i de l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell. Respecte als premis, de cada curs i llengua es distingirà l’alumne que hagi comès menys faltes ortogràfiques. Els alumnes guanyadors tindran com a premi serveis i material culturals i esportius. Val a dir que més endavant es farà conèixer la data de l’acte de lliurament de premis d’aquest concurs.

L’objectiu d’aquest certamen, iniciat el 2016, és incentivar l’ús de la llengua escrita d’acord amb les normes ortogràfiques i reforçar el plurilingüisme.

Aquest concurs està organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya, l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell i l’Associació del Llibre del Pirineu.