3r premi als XIII Premis Hèracles

Les alumnes Alba Adzerias Ontañón i Carla Campillo Masip han obtingut el 3r premi (ex aequo) en els XIII Premis Hèracles 2017 al millor Treball de Recerca de Batxillerat a Catalunya o Monografia del Batxillerat Internacional (BI) dins l’àmbit de les llengües i cultures grega i llatina. Els Premis Hèracles estan convocats per la Secció Catalana de la SEEC. El treball premiat ha estat VIATGEM AL NOSTRE PASSAT. El testament sacramental del bisbe Sant Ermengol d’Urgell (1035), essent-ne el tutor Rafael Mateo. Moltes felicitats!!!

Resum del treball, elaborat per Alba Adzerias i Carla Campillo

Tot i que l’existència del testament de sant Ermengol és molt coneguda pels habitants de la Seu d’Urgell, molts no en coneixen el contingut ni per què realment és tan important. És per això que l’objectiu principal d’aquest treball és donar a conèixer la rellevància tant del document com de la llengua llatina en què està escrit.

Després d’haver explicat el context i traduït testament, es mostren les taules amb les quals se n’ha fet l’anàlisi paleogràfic amb la interpretació. Com a conclusions del projecte hem observat que el llatí és una via de comunicació entre el passat i el present i que els arxius són una eina esencial per gaudir dels documents físics.

Finalment, és necessari precisar que el treball presentat no està acabat perquè l’objectiu és continuar treballant el document amb la creació d’una base de dades per fer-ho accessible a qualsevol usuari.

Fotografies