PLA D’ORGANITZACIÓ DE CENTRE CURS 2021-2022

PROGRAMA INICI CURS CICLES FORMATIUS

VACANTS CICLES FORMATIUS

Per tal de donar resposta individualitzada a aquelles persones/famílies que s’han quedat sense plaça assignada a la Formació Professional després del procés extraordinari d’admissió, s’ha habilitat als SSTT del Baix Llobregat el correu electrònic  info_fp_baixllobregat@xtec.cat  des del que aquests Serveis Territorials donaran resposta a les consultes rebudes al respecte.

 

Resolució definitiva de professorat seleccionat per a realitzar una estada formativa a l’estranger. (21-22)

Seguint els criteris de la convocatòria per a realitzar una estada ERASMUS per a professorat de CFGS, fem pública  la llista definitiva del professorat seleccionat.
Podeu consultar el resultat de la baremació  a la següent llista amb els últims 4 dígits del vostre  DNI
Candidatures acceptades

6449A
18 punts

9000Y
38… Llegeix més»

UNA NOVA LLEI, PER A UNA NOVA FORMACIÓ PROFESSIONAL

L’Institut Esteve Terradas juntament amb una vintena de representants del mon econòmic i social de Catalunya, ha estat convidat per la Ministra d’Educaciòn i FP, Mª Isabel Celaá  a la  presentació i diàleg de l’avantprojecte de llei de la formació professional.

Entre les coses més destacades de la nova llei, és ampliar les places de formació professional en més de 200.000. Que aquesta formació sigui modular, i que pugui utilitzar-se al llarg de la vida de les persones per al seu creixement professional i personal. Que les persones puguin acreditar competències mitjançant la seva experiència personal i que pugui ser un pont per a la formació contínua. Ampliació d’internacionalització de cicles formatius, que s’impartiran en altres idiomes. i com no crear llaços entre Instituts, empreses, universitats,…

Curs d’ABP – Aprenentatge Basat en Projectes

El nostre professorat de Formació Professional està realitzant un curs d’ABP, impartit pel company i gurú Lluís del Castillo, que ens servirà per implementar a tots els cicles formatius aquesta metodologia d’aprenentatge que estimula moltes capacitats de l’alumnat.

Moltes gràcies a Lluís i a la resta de companys i companyes que participen que aquest curs.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya visita l’Esteve per promocionar les sortides industrials a les dones

Margarita Miralles, Miriam Cid i Cristina Fernández de FGC fan una xerrada a l’alumnat de l’ESO per donar a conèixer el mon industrial i la necessitat de paritat d’aquest sector. Promocionant l’entrada de noies, que realitzin estudis industrials, mitjançant l’FP DUAL.

Cristina Fernández és exalumna del Cicle Formatiu de Grau Superior de Mecatrònica Industrial, i fa quatre anys que va entrar a fer el mòdul DUAL a FGC, actualment és una treballadora reconeguda a l’empresa. Esperem que altres noies segueixin l’exemple de Cristina, i arribem a la paritat al sector industrial, trencant estereotips passats de moda.

Ja tenim l’Hotel d’insectes acabat!

Els alumnes de l’optativa Aula Verda de 1r de l’ESO han acabat de realitzar l’hotel d’insectes, un projecte que es va iniciar el curs passat i degut al confinament no es va poder finalitzar. Aquest tipus de construcció està pensada per facilitar la nidificació de certs insectes clau en el procés de la pol·linització i d’eliminació de plagues.

A l’hora de la construcció s’ha reutilitzat material de rebuig, com caixes de fruita, maons, pinyes seques, palla, canyes, palets i d’altres materials. Esta previst de cara el curs vinent situar-lo en un dels horts que tenim a l’institut, per tal de que la comunitat educativa en pugui gaudir.