FP DUAL, l’eina fonamental.

La formació professional en la seva modalitat dual, és una eina amb la qual l’alumnat motivat, amb actituds i ganes de treballar, es pot incorporar ràpidament al món laboral.

  • L’alumnat esdevé aprenent i combina la formació al centre educatiu amb les activitats a l’empresa.

  • Per l’empresa, l’fp dual és una eina de captació i retenció de talent, amb la qual pot incorporar alumnes a la seva plantilla mentre es va formant i adquirint cultura empresarial.

  • Pel centre educatiu, l’fp dual esdevé una eina per apropar empreses i alumnes, creant així sinergies amb totes les parts.

Per tant l’fp dual gira entorn a tres eixos principals, l’empresa, l’alumnat i el centre educatiu, i que necessiten relacionar-se entre ells.

El passat 25 de gener, a l’Institut Cirviànum de Torelló vam dur a terme una jornada d’impuls i difusió de l’fp dual. La jornada es va organitzar en diferents blocs temàtics i amb format de taula rodona en petit grup.

Van participar empreses destacades de la comarca d’Osona de cadascun dels cicles formatius que impartim. Pel cicle de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar de la família d’Imatge Personal, ens va acompanyar Carme Molas, propietària i gerent del saló de perruqueria M. CARMEstilistes situat a Vic i centra la seva activitat en la perruqueria, estètica i salut. Pel cicle de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, en va acompanyar Montserrat Rosell, coordinadora i responsable del departament de recursos humans i el departament legal de l’empresa Gurbtec Telecom (Goufone), empresa de telecomunicacions amb seus principals a Vic i Gurb, amb botigues arreu de Catalunya i en plena expansió. Pel últim també en va acompanyar en Gerard Hernández, propietari i gerent de l’empresa La seva web, especialistes en desenvolupament d’aplicacions web, aplicacions mòbils, intranets, utilitats i eines digitals a mida, etc, situada a Vic i relacionat amb el cicle Desenvolupament d’Aplicacions Web que també impartim al centre.

També van participar els alumnes (Maribel, Adrià i Arnau) que actualment duen a terme l’estada en modalitat dual en les empreses anteriors.

Es va fer un repàs breu a què és la formació en centres de treball i quines característiques té la modalitat dual.

Per últim, també van participar diversos professors de cicles (Hèctor, Toni i Carme).

Podem afirmar que els tres eixos comparteixen punts en comú que cal destacar:

  • L’FP Dual és una bona eina per captar talent i incorporar-lo ràpidament al món laboral.

  • El benefici que es produeix es replica a tots els agents involucrats (empresa / alumne / centre educatiu).

  • L’alumnat ha de tindre ganes de treballar, ser proactiu, mostrar actituds i motivació.

  • Falta més implicació social, empresarial i de l’administració pública.

  • La formació professional ha de recuperar el prestigi que li correspon.

La sessió es va retransmetre en directe per streaming pel canal YouTube del centre, i us convidem a veure-la.

Per qualsevol dubte o pregunta, us podeu adreçar a fpdual@cirvianum.cat

Empreses col·laboradores:

Goufone

Galeria d’imatges:

També pots accedir a l’àlbum de fotos de la jornada a través de l’enllaç aqui.

Documents de la jornada:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>