Les pandèmies al llarg de la història . Setmana de la Ciència 2020

L’alumnat de 4rt d’ESO de l’Institut Can Peixauet, hem completat el repte de la Natàlia Rodríguez, una epidemiòloga i especialista en la Medicina Viatgera de l’Hospital Clínic de Barcelona per la 25ena Setmana de la Ciència 2020

El repte consistia en buscar les diferents pandèmies que han ocorregut al llarg de la història, els microorganismes que les van causar i el nom científic del virus o bacteri que provocava les malalties; també els impactes socials que van tenir les pandèmies en la societat de l’època i si actualment existeix una cura per aquestes malalties del passat i/o si estan erradicades. 

Per fer la recerca vam navegar per Internet i d’allà hi vam treure tota la informació que necessitàvem. Per treballar ens vam dividir per equips de dues persones.

Aquí us presentem alguns dels treballs que vam elaborar:

Per a la presentació oral, vam presentar els nostres pòsters a cada grup individualment i en un ordre en el qual vam mantenir la distància de seguretat per les mesures de Covid-19. D’aquesta manera, cada grup avaluava cada integrant de l’equip de manera molt educativa i responsable.

Finalment, el dimecres 18 de novembre, vam veure una videoconferencia en striming amb la Natàlia Rodríguez: va respondre preguntes i va explicar moltes coses sobre les pandèmies i el seu treball com a epidemiòloga. 

Rofayda Bakkali i Jashlene Calderón, Grup 4.5. (4rt d’ESO).