Mobilitat a MUNICH (ALEMANYA)

ARES ROCA CANO / CFGS PRODUCCIÓ D’AUDIOVISUALS I ESPECTACLES / TOOLWOOD / MUNICH / ALEMANYA

He realitzat les meves pràctiques a Munich, Alemanya. “L’empresa” que m’ha acollit és Tollwood team i dic empresa entre cometes perquè realment són un equip i així és com volen funcionar. És una de les organitzacions més important de Baviera en la realització d’espectacles i el festival és molt reconegut ja que porta 30 anys dinamitzant la difusió de la cultura, i no només en el sentit de les arts escèniques (música, circ, dansa i teatre) si no que treballen per oferir un model de festival temàtic     amb     conscienciació    social, ecologista i transformador.

Des del primer dia que vaig arribar em van acollir i integrar a l’equip com una més (fent els àpats en comú i menjant tot bio-ecològic); vaig estar participant de la preproducció: creant diferents llistats d’artistes; les arribades i sortides dels vols de les companyies que actuaven, els idiomes que parlaven (per preparar uns dossiers de benvinguda amb mapes de la ciutat, itineraris dels hotels, fulls d’informació amb els números de telèfon

dels/les responsables de les diferents àrees, acreditacions i bonus de catering), també les especificacions alimentàries dels artistes (vegans, vegetarians i al·lèrgens), etc.

Durant el festival, vaig estar dinamitzant l’àrea de circ; em van deixar triar l’àmbit que més m’agradava i el circ és la meva passió. Vaig col·laborar en la regidoria dels espais escènics, fent l’assistència d’artistes i com a responsable del back-stage de l’àrea de circ.

Vam fer varies reunions de seguretat i rutes guiades pel festival per conèixer les vies d’emergència, el funcionament dels diferents models d’extintors i com actuar en diferents casos d’emergència (incendi, ventades, atacs terroristes, etc). Ens van preparar molt bé en aquest sentit i anàvem intercomunicats/des (amb walky-talky) per qualsevol cosa que pogués passar.

L’Experiència ha estat molt enriquidora i la recomano a tothom. Jo tenia moltes inquietuds i preocupacions abans de marxar, ja que no sé alemany i tampoc sabia si el meu nivell d’anglès era suficient per poder defensar-me durant tota l’estança; però en general, puc dir que són una gent meravellosa, acollidora i comprensiva; que els paisatges, llacs i rius són extraordinaris i que he après molt! Fins i tot un xic d’alemany!

Gràcies a Erasmus+ per brindar-me aquesta experiència! Ich habe euch Liebe, Tollwood Team!