Mobilitat a LISBOA (PORTUGAL)

PAU CABEZA TRUJILLO / CFGS IL·LUMINACIÓ I CAPTACIÓ I TRACTAMENT D’IMATGE / REAL FICÇAO / LISBOA / PORTUGAL

La meva experiència d’Erasmus a Lisboa ha estat un abans i un després a la meva vida. Era el primer cop que viatjava al país, i he estat dos mesos. Durant la meva estància he aprés coses noves fent referència a la cultura portuguesa i al món laboral, com per exemple la forma de ser i la personalitat d’ells, en general amb moltes semblances als espanyols a l’hora de portar el dia a dia i en les relacions interpersonals, com també de la seva gastronomia, similar a la dieta mediterrània.

Tot i que de dilluns a divendres feia vuit hores diàries de pràctiques, he pogut visitar gran part de la ciutat i els seus voltants. Feia la FCT al Bairro Alto (centre de la ciutat), i això em permetia que quan plegava a la tarda podia donar un tomb per la ciutat ja que l’estació principal de tren del centre (Cais do Sodré) estava ubicada a un lloc de fàcil accés des d’aquest barri i tenia deu minuts fins al pis on m’allotjava al barri d’Algés.

Les tasques que vaig portar a terme a la pdddroductora on desenvolupava la FCT (Real Ficçao), van ser l’elaboració i correcció de subtítols del primer film (Bom Povo Portugues) que va fer Rui Simoes, el director de la productora; i que em va permetre entendre molt més la cultura i la història del país. Altres tasques com la digitalització de cintes analògiques de projectes ja finalitzats però amb material no usat que el director volia aprofitar per futurs projectes, que més tard em van servir per fer un multicàmera d’un concert d’un grup emblemàtic i satíric del país i l’edició d’un casament musulmà, com també l’assistència de l’equip a un rodatge d’unes escenes d’un film en procés actualment.

Referent a l’ambient de l’empresa, és un local subterrani que s’està fresc i a l’estiu s’agraeix. I parlant de la plantilla de treballadors són tots gent excel·lent i molt amable, parlen anglès i el portuguès és relativament fàcil d’entendre en les conversacions cara a cara, estan disposats a donar-te qualsevol cop de mà i tenen una trajectòria professional considerable com per acabar aprenent d’ells moltes coses, tant com si parlem del cap de l’empresa fins al treballador de rang més baix. És gent molt quotidiana que no es prenen al peu de la lletra la jerarquització a l’hora de donar ordres sinó que volen que els projectes surtin bé i que es noti el treball en equip.