CONFLICTE ISRAEL I PALESTINA

Durant les últimes dues setmanes els alumnes de 3r d’ESO hem gaudit de la xerrada de la Laura Sicart sobre el conflicte d’Israel amb Palestina que ja fa més de 60 anys que dura.

A la majoria de nosaltres ni ens sonava el conflicte d’Israel amb Palestina. Alguns n’havien sentit a parlar breument, però ningú tenia una idea clara del que porta tants anys passant.

El 1948 l’ONU com a remei entre les desavinences culturals i les reclamacions de pertinença de territori per part dels jueus va acordar la divisió del territori a Palestina, creant i reconeguent així l’estat d’Israel.

En el moment de la divisió, Palestina declara una guerra que perd i des d’aleshores Israel i Palestina han estat en conflicte constant, amb moment de molta tensió com ha estat passant aquests darrers dies.

Israel va guanyant territori als Palestins construint assentaments israelians en territoris palestins i a poc a poc amb la construcció del mur de separació entre Israel i Palestina, la colonització de territoris Palestins i els diversos conflictes que han tingut els dos estats Israel ha passat a controlar per complet la població palestina mitjançant restriccions de moviment, marginació, escassos accessos a l’aigua, controls armats…

Israel segueix atacant i colonitzant territori palestí aquest cop amb forçant l’expulsió de famílies palestines residents a Jerusalem.

Moltes gràcies Laura per compartir amb nosaltres la teva experiència a Palestina i per penjar l’exposició de fotografies al nostre passadís!

 

A.N. 3D

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>