EXPOSICIÓ CONFLICTES

Dimarts passat els alumnes de 3r d’ESO van venir a fer-nos una exposició sobre els conflictes armats. Van anar a cada classe de segon d’ESO a l’hora de TP. Ens van fer diverses activitats entretingudes.

Primer de tot, ens van explicar amb quina matèria està relacionat aquest projecte, que és la matèria de MICROPROJECTES. Aquesta matèria està relacionada amb l’Agenda 2030. Els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) són diferents propostes de millora pel futur. Ens van posar un vídeo que ho explicava per poder entendre-ho millor.

També, van explicar-nos les diferències que hi ha entre els immigrants, els refugiats i els exiliats. Els immigrants són aquelles persones que fugen de la violència a causa d’una guerra. Els refugiats, en canvi, fugen del seu país per qüestions climàtiques, econòmiques… Finalment, el que ens van explicar dels exiliats és que són persones que abandonen el seu país, de forma voluntària o bé, forçament per causes polítiques. Per acabar d’entendre-ho millor, van posar-nos un vídeo que explicava les diferents situacions.

Tot seguit, mentre anaven explicant ens van passar unes fotografies les quals podíem observar les condicions que viuen la gent en perill d’atac armat. Hi havia fotos que tenien títol, i d’altres que havíem de posar un títol a la foto. Ens van posar diversos exemples de guerres actuals com les de:

  • Conflicte Àrab-Israelí (1948-Actualment)
  • Guerra de Síria (2010-Actualment)
  • Guerra de Yemen (2015-Actualment)
  • Guerra d’Irak (2003-2011)
  • Guerra d’Afganistan (2001-2014)
  • Entre moltes d’altres…

Les guerres que estan actualment actives són majoritàriament per la religió i els pensaments que tenen les persones que hi viuen allà. Llavors, els caps d’estat volen introduir noves ideologies i nous pensaments cap als habitants. Ells pensen que són el millor per la societat. Però també n’hi ha d’altres que volen exterminar la religió.

Finalment, ens van posar un poema de Joana Raspall de les diferències d’haver nascut en un lloc diferent, sigui en temps de pau, o de guerra. Volien que tinguéssim empatia per aquesta gent que viu aquestes situacions. Cadascú va haver de dibuixar algun dibuix que representés aquestes diferències o situacions.

Personalment, creiem que aquesta exposició ens va aclarir la situació que viu aquesta gent, ja que hem d’entendre les seves necessitats al viure en temps difícils.

 

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>