EL LLENGUATGE ORAL A L’AULA

EN EL DIA A DIA A L’AULA ELS NENS I NENES POSEN EN PRÀCTICA EL SEU LLENGUATGE ORAL EN SITUACIONS MOLT DIVERSES. A L’ASSEMBLEA EXPLIQUEN VIVÈNCIES I COMPARTEIXEN AMB LA RESTA ALLÒ QUE ELS AGRADA O ELS HA PASSAT, ÉS UN MOMENT PLE DE SEGNIFICAT QUE ELS CONVIDA A EXPRESSAR-SE.

A PARTIR DELS CONTES ELS NENS I NENES S’APROPEN A UN MÓN PLE D’HISTÒRIES DIVERTIDES I EMOCIONANTS, ON ELLS PODEN POSAR VEU ALS SEUS PERSONATGES O REPRESENTAR-LOS AMB TITELLES, O SIMPLEMENT EXPLICAR EL CONTE.

EL JOC SIMBÒLIC ÉS UN BON MOMENT PER COMUNICAR-SE, INVENTANT HISTÒRIES I DIÀLEGS.

LES TERTÚLIES QUE SORGEIXEN AMB EL JOC SIMBÒLIC ENS SERVEIXEN PER PRACTICAR L’EXPRESSIÓ ORAL. EN AQUEST CAS PODREU OBSERVAR COM LES NINES PARTICIPEN EN EL RACONS I EN LA PRÒPIA IMAGINACIÓ DELS INFANTS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EN AQUESTES IMATGES HI VEUREU COM  VAN EN UN COTXE CONDUINT. ELS HI HA CALGUT DECIDIR COM CONSTRUIR-LO TOT COOPERANT I VAN IMAGINANT I EXPLICANT PER ON PASSEN AMB EL COTXE.

EL MATEIX ESCENARI ES REPETEIX EN ALTRES CONTEXTOS, EN AQUEST CAS HAN CREAT UN AUTOBÚS PER ANAR D’EXCURSIÓ.

LES VIVÈNCIES DE CADA INFANT TAMBÉ FORMEN PART DEL DIA A DIA L’ESCOLA, COM PER EXEMPLE VIATJANT EN AVIÓ CAP A  L’ARGENTINA A VEURE EL GOSSET DEL JUAN.

TAMBÉ CAL POSAR-SE D’ACORD A L’HORA DE DIBUIXAR UNA GRANJA PER ALS ANIMALS IMANTATS I DECIDIR QUINS HAVIEN D’ANAR JUNTS I QUINES NECESSITATS TENIEN.

UN ALTRE CAS ON TAMBÉ NECESSITEM POSAR-NOS D’ACORD ÉS A L’HORA D’ORGANITZAR JOCS TOT UTILITZANT EL LLENGUATGE.

TOTS AQUESTS SÓN EXEMPLES DE COM AJUDA ALS NENS I NENES EL LLENGUATGE ORAL A L’HORA D’INTERIORITZAR TOT ALLÒ QUE PASSA PEL SEU VOLTANT I, ENTRE TOTS, ENTENDRE MILLOR EL MÓN QUE ELS ENVOLTA. TOTS AQUESTS MOMENTS SÓN UNA GRAN OPORTUNITAT PER DESENVOLUPAR LES SEVES HABILITATS COMUNICATIVES, ADQUIRINT EINES I GUANYANT CONFIANÇA EN ELLS MATEIXOS.

ÉS IMPORTANT APROFITAR  LES SITUACIONS QUE SORGEIXEN DURANT LES  TASQUES QUOTIDIANES PER MILLORAR LA COMUNICACIÓ.

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>