AQUESTS PROPERS DIES…

Durant els propers dies està previst:

 • 8 de gener: Inici del 2n trimestre
 • 30 de gener: Consell Escolar
 • 7 de febrer: Sortida a Penelles (Cicle Mitjà i Cicle Superior)
 • Del 10 al 14 de febrer: Setmana de la Ciència a l’escola
 • 13 de febrer (16:00h): Ciència al carrer
 • 19 de febrer (16:30h): Xerrada Institut (famílies 6è)
 • 24 de febrer: Festiu (lliure disposició)
 • Del 25 al 28 de febrer: Carnaval a l’escola
 • 5 de març: Sortida de ZER a Barcelona (Cicle Mitjà i Cicle Superior)
 • 12 de març: Sortida de ZER a Lleida (Educació Infantil i Cicle Inicial)
 • 13 de març: Festiu (lliure disposició)
 • 26 de març: Trobada esportiva (Cicle Mitjà)
 • 27 de març (matí): Sortida a Lleida (Educació Infantil i Cicle Inicial)
 • 2 d’abril: Trobada esportiva (Cicle Superior)
 • Del 4 al 13 d’abril (ambdós inclosos): Vacances de Setmana Santa

LLEGIM LA COL·LECCIÓ DE CONTES DE “LA LAURA I EL JOAN”!

Els nens i nenes de cinquè, seguint amb el nostre projecte de RECERKIDS, estem llegint la col·lecció de llibres de “Els contes de La Laura i el Joan”.

Aquesta col·lecció són un recull de contes on els joves protagonistes participen en recerques interessants a les universitats i centres de recerca de Catalunya. Ens apropem a la ciència a través de la lectura i aprenem moltes coses llegint!

2ª ASSEMBLEA DE DELEGATS/DES

El passat dia 13 de febrer a les 9:30h es va realitzar la segona assemblea de delegats del curs. Hi van assistir alumnes de totes les aules i vam compartir el segon tema a tractar aquest curs, propostes de consignes per Carnaval.

Cada representant va presentar les seves propostes que havien estat recollides a nivell d’aula. Després de llegir les propostes de consignes assignades per a tota la setmana hem decidit aquelles que ens han agradat més!

Així amb la col·laboració de tots els nens i nenes de l’escola les consignes decidides per al Carnaval d’aquest curs són les següents:

DIMARTS 25 DE FEBRER: És un dia molt especial perquè ja s’acosta Carnaval. El maquillatge és una bona opció i proposo que tothom es maquilli fent servir la seva imaginació.

DIMECRES 26 DE FEBRER: El dimecres no et treguis el pijama al sortir del llit! Vine així a l’escola que serà molt divertit!

DIJOUS 27 DE FEBRER: Ja ha arribat dijous! Amb el cap ben guarnit, flors, llaços… Ens farem un bon embolic!

DIVENDRES 28 DE FEBRER: Saps que estem a l’hivern? A que se’t fa etern? Cansats de portar la mateixa roba estem i el divendres per venir a l’escola ben desconjuntats ens vestirem!

 

CIÈNCIA AL CARRER

Avui els nens i nenes de l’escola hem fet una petita mostra al carrer dels experiments que hem estat realitzant durant la Setmana de la Ciència a l’escola.

Ens ha agradat molt poder mostrar a les famílies i obrir al poble alguns dels experiments treballats. Moltes gràcies per venir!

Ens ho hem passat d’allò més bé i esperem repetir-ho l’any vinent!

EXPERIMENTS SETMANA DE LA CIÈNCIA Dia 1

Avui, els nens i nenes de Cicle Superior, amb motiu de la II Setmana de la Ciència, ens han mostrat els experiments que han estat treballant a l’aula durant aquestes darreres setmanes.

Han mostrat els 5 experiments següents: Fem un coet , Pasta de dents d’elefant, En erupció!, Una sonda espacial i Els pols són magnètics!

Totes els infants de l’escola han anat rodant i han pogut veure tots aquests experiments. Ha estat un matí molt científic!

DONES CIENTÍFIQUES AL LLARG DE LA HISTÒRIA

Avui, en commemoració del Dia Internacional de la Dona Científica tots els nens i nenes de l’escola ens hem trobat en l’aula d’educació Infantil 5 anys per posar en comú el nostre treball vers el pes de les dones en la ciència.

Així, d’aquesta manera hem pogut aprendre moltes coses sobre científiques com:

 • Mary Anning
 • Jane Goodall
 • Ameenah Gurib-Fakim
 • Margherita Hack
 • Marie Curie
 • Christina Koch

Ens ha agradat molt, visca la ciència!

ENS VISITA LA JUDIT RIBAS FORTUNY, UNA MARE CIENTÍFICA!

Avui, dia 11 de febrer, amb motiu del Dia de la dona científica, els alumnes de cicle superior hem rebut una visita molt especial.

La Judit Ribas, mare d’una alumna de l’escola, ens ha ofert una xerrada on ha compartit amb nosaltres la seva història com a biòloga i científica. Ens ha explicat com ha arribat a ser científica i algunes de les seves experiències relacionades amb el món de la ciència. Actualment és professora de la Universitat de Lleida i està portant a terme diverses investigacions dins del camp de la farmacologia.

Per acabar ens ha mostrat un experiment que ens ha agradat molt!

Moltes gràcies Judit per compartir aquest dia amb nosaltres i engrescar-nos a lluitar per allò que volem!

II SETMANA DE LA CIÈNCIA A L’ESCOLA

Al llarg de la setmana durem a terme la  II Setmana de la Ciència a l’escola.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa no és altre que despertar i potenciar l’interès i la curiositat dels alumnes vers la Ciència.

Els nens i les nenes de les diferents aules, a través del mètode científic, hem triat i preparat diferents experiments a fi de mostrar-los i explicar-los als nostres companys/es.

Així, durant aquesta setmana els alumnes de l’escola ens convertirem en científics i farem petites demostracions científiques tot donant a conèixer la pregunta inicial, explicant la hipòtesi plantejada, mostrant el procediment a seguir i extraient unes conclusions a partir de la demostració vivencial.

També, aprofitant que el proper dimarts dia 11 de febrer és el Dia de la dona científica, treballarem diferents dones científiques que han destacat en el camp de la ciència. Cada aula treballarà una dona científica i l’exposarà a la resta de l’escola.

CIÈNCIA AL CARRER. Amb l’objectiu de compartir amb tots vosaltres alguns dels experiments, obrirem la Setmana de la Ciència al poble, i el proper dijous dia 13 de febrer a les 16 hores oferirem al pati de l’escola i al carrer entre l’Escola i l’Escoleta, una demostració d’alguns dels experiments que hem treballat a l’aula.

Per tal de compartir les vivències viscudes, al llarg de la setmana vinent farem diferents publicacions a la pàgina web de l’escola amb les fotografies de les diferents activitats realitzades.

Ens agrada la ciència!

PREPAREM LA SORTIDA A PENELLES

Com activitat prèvia a la sortida a Penelles, els alumnes de sisè hem preparat unes presentacions als nostres companys/es de Cicle Superior i Cicle Mitjà.

A partir d’aquestes presentacions els hi hem explicat les característiques principals del poble de Penelles, la seva ubicació, l’itinerari, els sectors econòmics, què hi trobarem, etc.

Ha estat una bona manera de realitzar un aprenentatge contextualitzat i significatiu. Ens ha agradat molt!

 

FEM UNA EXPOSICIÓ DEL NOSTRE PROJECTE!

El dimarts per la tarda, els nens i nens de cinquè vam realitzar una exposició a les famílies del nostre projecte LA HISTÒRIA DEL NOSTRE POBLE I LA NOSTRA ESCOLA!

A partir d’un treball cooperatiu, al llarg del primer trimestre, hem estat fent una investigació de la història del nostre poble i la nostra escola. Ens ha agradat molt poder preparar-ho i mostrar tot allò que hem après a les nostres famílies!

A continuació us enllacem els vídeos de la presentació per tal que tothom els pugui visualitzar i un enllaç a la presentació que hem elaborat.

ESPEREM QUE US AGRADI!

 

RACÓ DE GEOMETRIA

Avui els nens i nens d’Educació Infantil de l’escola hem realitzat un Racó de Geometria!

En aquest Racó hem pogut identificar les diferents figures a través del tacte. Ja que portem molts dies treballant les figures planes, ara ja som capaços d’identificar els atributs dels blocs lògics: forma, grandària i gruix sense mirar, només amb el tacte!!

 

 

LA PETITA FILLA DEL GANGES

Amb motiu del Dia de la Pau (DENIP), tots els infants de l’escola hem llegit i treballat el llibre de La Petita Filla del Ganges de l’escriptora Asha Miró.

La petita filla del Ganges narra la història de l’Asha, una nena de set anys, òrfena, per a qui el més gran desig és trobar uns pares que se l’estimin i en tinguin cura. Basat en el llibre de memòries La filla del Ganges d’Asha Miró, aquest conte per a nens recull la història de l’adopció de l’Asha, qui finalment veurà complert el seu somni de tenir una família.

Als nens i nens els hi ha agradat molt conèixer la història de la seva vida i poder apropar-se a una realitat tant diferent a la nostra, la vida a l’Índia.

Seguim promovent el gust per la lectura i apropant als alumnes/as històries interessants que ens aporten els llibres!

LA MERCÈ MAYENCH ENS EXPLICA ELS SEUS VIATGES A L’ÍNDIA!

El passat divendres, els alumnes de Cicle Superior, vam entrevistar a la Mercè Mayench, titeta del David Mayench i col·laboradora de la Fundació Vicente Ferrer.

Durant aquest segon trimestre, des de l’escola hem volgut allargar la nostra mirada cap al treball humanitari que es realitza des de diferents entitats i persones, ja que això afavorirà la construcció d’un jo global i pròxim al món que habitem.

Per aquest motiu, amb la visita de la Mercè en hem pogut aproximar al treball d’aquesta Fundació i la seva tasca humanitària.

Moltes gràcies Mercè!

PRESENTEM LES CÈL·LULES

Amb l’objectiu d’evidenciar tots els aprenentatges treballats i apresos sobre les cèl·lules, durant els darrers dies els alumnes de sisè hem realitzat unes presentacions.

Aquestes, elaborades tant a l’escola com a casa, ens han permès treballar competencialment tot posant de manifest els aprenentatges adquirits vers el tema treballat, així com han afavorit la seva avaluació tot fomentant:

 • L’autoavaluació, a partir del visionat de la pròpia presentació
 • I, la coavaluació entre iguals, avaluant les presentacions dels nostres companys/es.

Per tal de seguir un mateix criteri d’avaluació, abans però, hem elaborat una rúbrica d’avaluació tot encabint-hi els aspectes que considerem rellevants i avaluables sobre el tema treballat.

Tot seguit us mostrem les presentacions realitzades: