#EMQUEDOACASA       #ESCOLALACUSTÀRIA

    Des dels primers moments de confinament, seguint sempre les directrius del Departament d’Educació, que han anat variant a mesura que passaven els dies i que de ben segur ho continuaran fent, des de l’Escola Lacustària hem anat preparant unes recomanacions d’activitats per a alumnes i famílies, que es poguessin realitzar a casa. S’ha intentat, i no està essent fàcil, que arribin a tothom i que cada família, voluntàriament, i amb les eines de què disposa, les pugui anar realitzant.En cap cas pretenem que tot plegat suposi una càrrega, sinó un ajut perquè els infants continuïn en contacte amb la seva escola.

El personal docent ha fet arribar vídeos per animar i donar confiança en aquests dies que estan essent complicats per a tothom. Ens oferim pel que necessitin i recomanem, sobretot, no angoixar-se pensant en el que els nostres infants “estan perdent”, sinó en tot el que la situació ens està ensenyant, quant a solidaritat, a humanitat, a donar valor a les rutines més quotidianes que trobem a faltar i que ben aviat tornarem a recuperar. Els aprenentatges no només es donen en l’àmbit acadèmic; el record del que estem vivint avui perdurarà tota la vida i n’aprendrem moltes coses que ens serviran, no en tingueu cap dubte, per millorar el món.

 

Si necessiteu posar-vos en contacte amb l’escola, podeu fer-ho a través del correu escolalacustaria@escolalacustaria.cat

Us deixem un seguit d’enllaços amb diverses activitats per poder fer amb els vostres fills i filles, durant aquests dies que ens veiem obligats a quedar-nos a casa:

Recursos i activitats per fer a casa – Escola Lacustària

Equip directiu de l’Escola Lacustària
.

.

PREINSCRIPCIONS

El Departament d’Educació ha decidit ajornar la preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat.

.
.

.

Tutorials GOOGLE DRIVE

Benvolgudes famílies,

us fem arribar un seguit de tutorials que hem fet per guiar-vos amb els comptes de l’escola, Drive’s i Classrooms:

 

– Tutorials de com entrar als comptes de l’alumnat:

des d’un ordinador

des d’un dispositiu Android

des d’un dispositiu IOS

 

– Tutorials per MITJANS i GRANS:

Veure i editar la carpeta personal del Drive (mitjans)

Afegir documents a la carpeta personal des del mòbil (Android)

. Pujar un arxiu i compartir-lo amb els mestres (grans)

(premeu damunt dels textos per anar als tutorials)

 

Atentament,

Mestres de l’escola

AQUESTA SETMANA A L’ESCOLA… (del 9 al 12 de març)

 

 

 

Els nens i les nenes de P3 fa mesos que estem guardant les peles de mandarina que mengem. Les hem deixat assecar un temps en unes paneres a sobre del radiador i llavors les hem tallat i triturat. Ara tenim una pols de pell de mandarina molt xula per jugar!

Als ambients i tallers, l’alumnat de P4 ha fet unes creacions molt xules! Mireu-les…
Les flors que han sortit dels bulbs que vam plantar ens anuncien que aviat arribarà la primavera!
 

En primero nos lo pasamos genial jugando al juego “Si o No”. Practicamos así la expresión oral en castellano.

 

A segon treballem les emocions a través de la música, les emoticones i el treball en grup.

 

A 3r treballem el cub, el miler i també l’estadística. Vam pensar 6 característiques i preferències i vam crear el nostre cub personalitzat. Ara anem fent estadístiques sobre què ens agrada, com som…

 

 

A 5è estem treballant l’energia i l’electricitat en llengua anglesa. Aquesta setmana, hem dut a terme un debat en anglèssobre les fonts d’energia.

Alumnes de 6è han sigut diputats i diputades per un dia. Després de fer un treball previ sobre el parlament de Catalunya i esbrinar quin és el procés per escollir el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, hem visitat el Parlament. Hem viscut una experiència enriquidora i emotiva.

 

Cada dimecres i divendres afegim una activitat a l’hora del pati: el camp de futbol de sorra serà per a les nenes, perquè gaudeixin jugant a aquest esport!

 

 

AQUESTA SETMANA A L’ESCOLA… (del 2 al 6 de març)

 

 

A P4 treballem les matemàtiques de manera vivencial amb el cos i de manera manipulativa mitjançant jocs.

 

Els nens i les nenes de P5 han passat uns dies molt bonics en contacte amb la natura, gaudint d’experiències enriquidores i sobretot fent vincle amb companyes i companys, mestres i monitors de Can Maiol. Han estat uns dies fantàtics.

 

 

Els representants del Comitè Verd i de Convivència de primer van explicar l’ordre del dia de les dues reunions, tots reunits al pati.

 

Aquesta setmana ha estat mogudeta per als nens i les nenes de 2n. Hem començat les sessions de natació a la piscina de Cassà. Hi anirem cada dilluns durant 10 sessions. Acabarem com els peixos a l’aigua! I també hem anat de colònies! Ens ho hem passat d’allò més bé!

 

 

L’alumnat de 4t treballem el llenguatge computacional amb l’Scratch 3.0 a partir de reptes:

 

A 5è hem estat treballant les etapes de la història per grups, utilitzant el Chromebook per fer un treball amb diapositives:

 

Aquests dies les nenes i els nens de 6è hem experimentat amb la densitat de diferents líquids. Hem vist com l’oli es convertia en un “submarí”, pujava o baixava depenent de si hi afegíem aigua o alcohol. Sabeu per què?

 

També hem descobert la geometria de les taules. Repassant les taules de multiplicar, sovint fem descobriments, però el d’aquesta setmana ha estat fantàstic! Hem relacionat geometria i taules. Hem fet hipòtesis, hem provat i comprovat. I hem vist que cada taula es pot representar amb una forma geomètrica. Com es pot veure, les “mates” són divertides!

 

A més a més, el dissabte 7 de març, alumnes i famílies vam poder gaudir d’un partit del Girona F.C. amb el projecte:¨La grada Suma” del Consell Esportiu del Gironès. Aquest programa s’ha organitzat per educar l’alumnat en valors, mitjançant l’esport amb una transferència directa a la societat:

 

Aquesta setmana hem tornat a menjar fruita, molt ben repartida per l’alumnat de 5è.

 

Informació d’interès

Benvolgudes famílies,

 

El Departament d’Educació està en contacte permanent amb el Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya i demana que fem difusió dels materials que ha produït el Departament de Salut en relació al coronavirus per tal de donar, de forma molt didàctica, informació sobre aquest virus i consells sobre com evitar-ne el contagi. 

Per a més informació sobre el coronavirus, consulteu aquest enllaç del Canal Salut: canalsalut.gencat.cat/coronavirus  

 

 

També us aconsellem veure amb les vostres filles i fills el programa d’InfoK sobre el Coronavirus: