Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu, demà 21 de febrer s’ha convocat Vaga General a tot l’àmbit territorial de Catalunya.

També sabeu que els motius són diversos i que ens podem sentir identificats més amb uns o més amb uns altres.

El seguiment de la vaga per part del claustre serà massiu tot i que complirem estrictament l’Ordre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (3 mestres i 1 membre de l’equip directiu).

El menjador queda a disposició de l’escola.

Totes les activitats extraescolars queden anul·lades.

Atentament, la Direcció del Centre.

 

PREINSCRIPCIÓ curs 2019 – 20

 

– Novetats curs 2019 – 2020

– Jornades d’Aules Obertes

 

 

 

Save

Projecte de Transformació dels serveis de l’entorn de treball TIC als centres

Aquest proper mes l’escola rebrà una dotació de material informàtic i tecnològic del Departament d’Educació.

L’escola Lacustària ha estat escollida com a centre pilot per participar en el Projecte de Transformació dels serveis de l’entorn de treball TIC als centres, dins del model de gestió de les TIC de la Generalitat de Catalunya.

A tot Catalunya s’han escollit al voltant de 10 centres per província per participar en el programa. 

Per ser un dels centres seleccionats ens van donar a escollir entre material tecnològic divers. Després de visitar altres centres, i fer un petit estudi del que més s’ajustava a la nostra escola, vam optar per demanar:

  • 104 Chromebooks, portàtils, per treballar en l’entorn de Google. Es personalitzaran aplicacions, utilitats i permisos, segons les edats i tasques que puguin fer els alumnes.
  • 20 Chromebooks tàctils que també es poden utilitzar com a tauletes interactives. Es personalitzaran aplicacions, utilitats i permisos segons les edats i tasques que puguin fer els alumnes.
  • 21 ordinadors portàtils per complementar els que ja tenim.
  • 4 panells interactius mòbils (tauletes interactives molt grans) que també serveixen per projectar. El suport amb rodes facilita el seu moviment per les diferents aules.
  • Una impressora 3D

El professorat del centre farà una Formació Interna per aprendre i/o millorar els coneixements sobre aquests materials. Una part del claustre ja s’està formant telemàticament en l’ús dels Chromebooks i en el disseny en 3D.

AQUESTA SETMANA A L’ESCOLA… (setmana del 4 al 8 de febrer)

 

Aquesta setmana en els tallers d’art P3 hem experimentat amb els colors utilitzant pintura i esponges. També pintant amb “playcolors”.

A P5 ja tenim peixos a l’aquari! Estem tan emocionats que hem anat per les aules convidant a totes les companyes i companys de l’escola que vinguin a conèixer els nostres peixos.

Ambients a l’aula sensoriomotor.
 

Els alumnes de 3r hem treballat l’Antiga Grècia amb grups d’experts i entre tots, hem après molt sobre aquesta civilització tan antiga. Si entreu al nostre bloc podreu saber-ne més.

 

 

 

El dijous els de 4t vam fer un tall de la Ruta dels Molins. Al nostre bloc us ho expliquem.

 

 

El dissabte un grup de mestres de l’escola han anat a Barcelona a la ‘II Trobada Gsuite de Catalunya’ per formar-se en aquest tipus d’ordinadors. Aquests ordinadors entre d’altres materials tecnològics són els que rebrem aquest mes de febrer degut a que l’escola hem estat escollits per a la Transformació Digital de Centre. Estem preparant un article a la web per explicar-vos els detalls d’aquesta Transformació Digital.

Aquesta setmana la Teresa Casas, mestra de l’escola, ha presentat al curs d’especialització d’AICLE de  la Universitat de Girona exemples de projectes que s’han fet al nostre centre dins del Programa Generació Plurilingüe (GEP), un programa d’innovació del Departament d’Educació.

 

El divendres, aprofitant que era un dia festiu, una mestra de l’escola ha anat a l’escola El Far de l’Empordà a fer uns taller de Beebots i robòtica amb Lego als alumnes d’aquella escola.

Dimecres per la tarda una altra mestra de l’escola va anar a una escola de Maçanet de la Selva a fer una taller de multiplicacions amb reglets als alumnes de cicle superior.

 

Avui, dia 5 de febrer, Dia d’Internet segura

 

Avui és el Dia d’Internet Segura. La importància d’aquesta festivitat, que se celebra arreu del planeta, fa que sorgeixin moltes iniciatives originals orientades a fer de l’ecosistema d’Internet un espai segur i cívic.

‘Fem una Internet més segura. A Internet, fem equip’, La seguretat a Internet té un caràcter transversal i és necessari que hi hagi al màxim d’actors implicats per aconseguir una Internet millor. Per això Internet Segura s’ha convertit en programa oficial de les actuacions i campanyes de conscienciació i capacitació dels ciutadans en matèria de ciberseguretat

El Safer Internet Day es va proposar el 2004 en el marc de la Unió Europea i dins del projecte SafeBorders. De llavors ençà s’ha estès de manera global i actualment se celebra a un centenar de països. Tot i que originàriament Insafe era la xarxa que aglutinava totes les activitats, des de 2016 es va rebatejar com a Better Internet for Kidsamb l’enfocament de la Comissió Europea del Creating a Better Internet for Kids.

Enguany el lema del Safer Internet Day és Together for a better Internet’, una crida a l’acció perquè totes les parts impliccades s’uneixin en l’exercici de crear una Internet millor per a tothom, i especialment per als usuaris més joves. Tota una declaració d’intencions que reforça un fet indiscutible: quantes més persones i entitats ens impliquem en estendre una cultura de seguretat a la xarxa, trobarem cada vegada menys riscos i menys actituds incíviques.

Durant la jornada, les xarxes van plenes d’informacions, propostes i cròniques del Dia d’Internet Segura, de les accions/activitats concretes per crear no només una xarxa més segura sinó una xarxa millor. Molt atents, doncs, als hashtags #SID2019#DiaInternetSegura i #FemEquip, tant per estar al corrent del que es diu com per compartir de manera proactiva les experiències del dia. Aquestes són les pàgines oficials de Facebook i de Twitter del Safer Internet Day, on trobareu tota la informació referent  a la jornada en l’àmbit internacional. A més a més, a la pàgina de Facebook d’Internet Segura, així com al perfil de Twitter, ens fem ressò de l’abast d’aquesta jornada de conscienciació.

Per accedir a la web d’Internet Segura podeu anar a:

FAMÍLIA

INFANTS I JOVES