Es manté el tancament dels centres educatius de Llagostera

 .
  Seguint les indicacions i recomanacions de Protecció Civil i del Departament d’Interior de la Generalitat, i un cop avaluada la situació a Llagostera, s’ha acordat mantenir el tancament dels centres educatius pel dia de demà dimecres 22 de gener.Protecció Civil manté activats els plans INUNCAT I VENTAT i NEUCAT a l’espera de l’evolució de les previsions meteorològiques.La Policia Local i la Brigada Municipal mantenen tancats els parcs de la torre i la zona arbrada del Puig del General així con els accessos a camins que creuen rieres.
Com a mesura preventiva es recomana no aparcar el vehicle a les zones baixes del poble (Zona Carril i Passeig Romeu). 
Us recomanem evitar desplaçaments innecessaris, NO creuar ni apropar-se a rieres i rius i seguir les indicacions i recomanacions de Protecció Civil des del compte @emergenciescat .
Us recordem també el telèfon 112 d’emergències i el 972805580 de la Policia Local.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
Ajuntament de Llagostera
.

AQUESTA SETMANA A L’ESCOLA… (del 13 al 17 de gener)

 

 

 

Els petits hem gaudit d’allò més preparant i menjant la fruita! Boníssima!

 

 

 

Aquesta setmana els nens i nenes de 1r hem escoltat una cançó de la Dàmaris Gelabert tot fent-nos massatges a l, esquena. Ens ha agradat molt!!

 

A  2n hem començat a treballar amb els nombres de l’1 al 100. Hem fet la vivenciació, on els hem ordenat i hem fet activitats a sobre la graella, i també hem fet la simbolització amb els reglets.

 

En Juli i en Magí de 3r ens han fet gaudir de la música en directe amb un parell de cançons amb el piano i el violoncel.

 

Els mitjans, a l’ambient de robòtica hem jugat amb animals en 3D. És increïble el que podem fer avui en dia amb les noves tecnologies.

Ho voleu fer a casa? Poseu noms d’animals al buscador de Google al mòbil (de moment n’hi ha pocs), en castellà, i trobareu l’opció de veure’l en 3D. Per exemple tigre, oso panda, pingüino, tiburón, perro, gato, caballo, leopardo i tortuga. N’hi ha algun més si busqueu la llista.

 

GRANS:

L’alumnat de quart ha començat un projecte d’art i tecnologia: Creació d’instruments amb material reciclat i Makeymakey. De moment, estem creant els instruments i programant amb Scratch 3.0:

 

Aquesta setmana els i les alumnes de cinquè hem començat la campanya de la fruita. Cada mes tindrem 3 o 4 peces de fruita per menjar. L’alumnat de cinquè som els encarregats de repartir la fruita de tota l’escola, i aprofitant això, estem fent un treball a l’aula: quants alumnes els toca repartir cada dia, quantes peces de fruita són un quilo, quants diners s’han gastat en total…

 

L’exposició “Aprendre de lletra” a l’escola Lacustària. En motiu del 50è aniversari de l’arribada de les nenes a l’escola Lacustària, la Marta Albà arxivera municipal, ha vingut a explicar als alumnes de 6è la història de l’ensenyament a LLagostera.

 

I aquesta setmana a 6è també hem fet un experiment:

 

 

Com ja us han explicat petits i grans…

Hem començat a menjar fruita per berenar gràcies al programa que ens vam adherir “Pla de Consum de Fruita”.

Això implica que dues o tres tardes d’una setmana al mes, es repartirà una peça de fruita per a cada alumne/a. Ens la menjarem a l’escola. Aquesta campanya anirà acompanyada d’activitats de conscienciació dels hàbits de consum saludable.

Les companyes de 5è son les encarregades de classificar i repartir la fruita cada tarda a les classes.

Aquesta setmana hem menjat pomes, peres i taronges.

 

 

 

AQUESTA SETMANA A L’ESCOLA… (del 8 al 10 de gener)

 

 

Quan hem arribat a l’escola després de les vacances hem tingut una gran sorpresa… els Reis Mags ens havien deixat molts regals!

 

P4 i P5 hem tornat a començar el treball en els ambients tots junts.

 

Ens ajuntem les dues classes de primer per fer conjuntament expressió oral.

 

A 2n hem fet un experiment amb escuradents i aigua.

 

Aquesta setmana els mitjans hem reprès els ambients, mireu quin robot ha construït un company de 3r! Pareu atenció amb l’orella, a veure si reconeixeu el so…

premeu damunt de la imatge per veure el vídeo
 

A la classe de valors, els i les alumnes de 5è han debatut en petits grups què són i quines són les habilitats socials que tenim les persones.

 

 

 

 

 

Pla de consum de fruita i verdures a l’escola

Benvolgudes famílies,

Us informem que l’escola s’ha adherit al Pla de consum de fruita a les escoles que s’inicia la setmana que ve.

Això implica que dues o tres tardes d’una setmana al mes, es repartirà una peça de fruita per a cada alumne/a. Ens la menjarem a l’escola. Aquesta campanya anirà acompanyada d’activitats de conscienciació dels hàbits de consum saludable.

Salutacions,

La direcció del centre

AQUESTA SETMANA A L’ESCOLA… (del 16 al 20 de desembre)

 

 

 

Els nens i nenes de P3 comencem a anar a l’hort! hem començat per plantar les faves i els pèsols que ens ha portat l’Esther.

 

Després d’alimentar el tió uns quants dies, va arribar el moment de fer-lo cagar. Ens va regalar molts contes, mandarines, torrons, neules i altres dolços!

A la tarda, vam convidar a les nostres famílies a escoltar-nos cantar nadales i després ens ho vam menjar tots junts.

 

P4 vam fer una visita als nens i nenes de la llar d’infants El Carrilet. Vam cantar-los nadales i vam jugar plegats al pati.

I també, amb il·lusió, vam fer cagar el tió.

 

 

Dilluns a la tarda els Mitjans hem gaudit d’una tarda de jocs tradicionals al pati. Hem après jocs que les nostres famílies jugaven quan eren petits, ens ha agradat molt, ens ho hem passat molt bé!

Si voleu veure totes les fotografies podeu trobar un recull a l’apartat de la web 50è aniversari.

 

Els nens i nenes de 1r aquesta setmana hem  obert el calendari d’Advent i hem fet els reptes que aquest ens demanava.

 

A 2n hem anat a visitar els nostres veïns de la Fundació Ramon Noguera. Els vam portar unes postals de Nadal i els vam cantar dues cançons i vam dir el poema que ens hem après. També els vam convidar a venir a l’escola a veure i escoltar les cançons dels altres nens i nenes de l’escola.

 

L’últim dia d’escola a 2n ens ha nascut un pollet!

 

 

Aquesta setmana l’alumnat de 4t hem treballat les multiplicacions amb les Bee-bot, amb el joc de taula Código Secreto i dibuixant amb els reglets:

 

També hem experimentat amb la placa electrònica Makey-makey i hem pogut investigar quins materials, dels que tenim a l’abast són conductors elèctrics i quins no. A més hem creat un braç robòtic amb el Lego Mindstorms EV3:

 

Dimarts a la tarda els Grans hem gaudit d’una tarda de jocs tradicionals al pati. Hem après jocs que les nostres famílies jugaven quan eren petits, ens ha agradat molt, ens ho hem passat molt bé!

 

Si voleu veure totes les fotografies podeu trobar un recull a l’apartat de la web 50è aniversari.

 

Dijous a la tarda vam cantar les nadales al pati. Ens vam poder veure entre nosaltres i aprofitar estar tots junts per acomiadar-nos fins l’any vinent. Trobareu els vídeos de les cantades als Drive’s.

 

 

Aquesta setmana els mestres hem fet l’últim claustre de l’any. Un claustre on hem portat un objecte o imatge amb el que, cada un, definíem el que ha sigut per nosaltres aquest primer trimestre.

Després hem fet grues de papiroflèxia. Les grues són una de les aus més venerades per  totes les civilitzacions al llarg de la història. Les Grues són uns ocells típics de Japó,  coneguts com a “ocells de la felicitat i del bon averany”.

 

 

 

 

Aneu a la barra d'eines